Özdilek
Fikret Gökmen
Fikret Gökmen

Bumerang oyunu

Öncelikle bumerang ne?

15 Ekim 2023 Saat: 16:45

   Akasya, okaliptüs gibi sert ağaçların geniş çatallı dallarından yontulup kılıç keskinliği verilmiş, atıldığı yere geri dönebilen bir silahtır.

   Hamas'ın son İsrail saldırısı bana bu silahı hatırlattı. Bu örgütle ilgili son günlerde basında ve sosyal medyada geniş bilgiler yayınlandı.

   Özet olarak Hamas, laik demokrat ve sol düşünceye sahip Filistin kurtuluş Örgütü’nü (FKÖ) etkisiz kılmak için ABD ve İsrail tarafından kurulduğu anlaşılmaktadır. Aynı işit ’in Afganistan’da Ruslara karşı kurulduğu gibi.

   Hamas zaman içinde bu görevini ne yazık ki yerine getirmiştir. Zira dini öğeleri kullanarak güçlenmiş ve Filistin kurtuluş Örgütü’nün eski güçlü etkinliğini zayıflatmıştır.

  Türkiye uzun yıllar Filistin kurtuluş örgütü ekseninde politikasını sürdürürken, AKP döneminde bu eksen Hamas’a yöneltilmiştir. Hatırlandığı üzere Hamas lideri Ankara’ya davet edilmiş, zamanın Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından karşılanmıştır.

  Bu günlerde yaşanan insanlık dışı katliamın başlamasının temel sorumlusu da Hamas tır. Bu örgüt hangi güce dayanarak saldırıyı başlattığı, niçin başlattığı tam bir soru işaretidir.

  Akıllara birileri tarafından bu örgüte BUMERANG fırlatma görevi verildiği, onun da görevi yerine getirdiği anlaşılmaktadır. Şimdi bu BUMERANG geri dönüp Filistin halkını acımasızca vurmaktadır.

  Aslında ABD ve İsrail’in öteden beri var olan amaçlarını gerçekleştirmeleri için bir neden yaratma işlevi, Hamas kullanılarak yaratılmış olmaktadır.

  Her akşam ibretle izlediğimiz üzere, Filistin halkının acıları çok büyük bir insanlık dramıdır. Ancak ülke olarak bu olayların fiilen içinde yer almamız da doğru olmayacağını düşünmekteyim.

   Aktif diplomasi içinde her türlü insani yardımın tarafı olmalıyız. Savaşın durdurulması adına devlet olarak tüm imkanlarımızı seferber etmeliyiz. Gördüğümüz kadarıyla hükümetin de arabuluculuk dahil benzer tavırlar içinde olduğu anlaşılmaktadır. Ortadoğu karmaşası içine Mehmetçik’in de sokulması tarihi bir hata olur. Çünkü Ortadoğu dünyasında kimin elinin kimin cebinde, kimin ne için kime çalıştığı bilinemiyor.

  Son gelişmeler gösteriyor ki, Filistin halkı için mücadele ettiğini sandığımız Hamas’ın İsrail’in çıkarlarına hizmet eden bir bumerang rolü üstlendiği görülmektedir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Borç halkın, fayda mültecilerin21 Nisan 2024 Saat: 11:17
Pandemi dönemi tüm dünya için zor bir dönemdi.
Vergi ve delik cep14 Nisan 2024 Saat: 13:10
Maliye Bakanlığı vergi kanunları ile ilgili köklü değişiklikler yapma hazırlığı içinde.
Yerel Seçimler ve CHP8 Nisan 2024 Saat: 07:56
Yerel seçimlerden Cumhuriyet Halk Partisi beklentilerin de üstünde önemli bir başarı sağladı.
Firmalar dikkat!31 Mart 2024 Saat: 16:13
Yerel seçimler bitti. Olağanüstü bir durum olmazsa, 4 yıl
ülkede seçim atmosferi olmayacak.
Bu nasıl israf?24 Mart 2024 Saat: 23:32
Seçim sürecinin son haftasına girdik. Benim gibi, bir an önce bitsin diye bekleyen milyonlar olduğuna inanıyorum.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat