Özdilek

Spor

Bülent Baturman: Lig yeni başladı

4-1 mağlup olduğu Sivas Belediyespor maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Bülent Baturman, “Lig bizim için daha yeni başladı. Devre arasında kadar kalan 2 maçı kazanıp puan farkının açılmas

5 Aralık 2017 Saat: 19:45
Bülent Baturman: Lig yeni başladı
Bülent Baturman: Lig yeni başladı

Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kocaeli Birlikspor Teknik Direktörü Bülent Baturman, “Zor maç olacağını biliyorduk. Rakibi Galatasaray ile oynadığı kupa maçında izledik. Ligimizin en iyi 3 takımından biri. Rakibimizi teşhisimizde; savunmadan pas yaparak çıkışları vardı. Rakibin savunma çıkışında veya orta saha bloğunda oynayan oyunculara topla buluşmadan baskı uygulamamız, rahat ettirmememiz gerekiyordu. Ama maalesef ilk yarı boyunca adam ve alan paylaşımını yeterli derecede yapamadık.

Bireysel hatalardan

Bireysel hatalardan da goller yedik. Bu sezon başından beri gelen sıkıntı. Çalışarak bunları gidereceğiz. Devre arası soyunma odasında gerekli tedbirlerin alınmasını söyledik. İkinci yarı özellikle; hem rakibin savunmadan çıkışını, hem de orta sahada pas organizasyonunu engelleyebildiğimiz kadar engelledik. Oyuncularımız daha yakın oynamaya çalıştı. 4. golü yine bireysel hatadan yedik. İki gol birbirinin kopyası. Savunmadan çıkışıyoruz, stoperimizin hatalı pasıyla geri dönen top bize gol oldu.

Lig daha yeni başladı

Neticede kaybettik. Fakat bizim için önemli olan; bir hafta öncesi oynadığımız maçla, oyun anlayışımızda ve oyunun içindeki performansımızla ilgili artıya gidiş olması. Bunu gerçekleştirirken de maçların sonucunu puan alır hale getirmek zorundayız. Lig bizim için yeni başladı. Devre arasına kadar kalan iki maçı kazanma mecburiyetimiz var ki bizim üzerimizde olan takımlarla puan farkını açmayalım. En azından onlarla bu dengeyi sağlayalım. Tuzla bu hafta Eyüp’e mağlup oldu. 10 puanı var. Yaşça tecrübeli oyunculardan kurulu. Onları yenmek zorundayız ki puan avantajını lehimize çevirelim.

Hiç ümitsiz değilim

Çalışacağız. Eksikleri gidermek zorundayız. Özellikle kendi birinci bölgemizde yaptığımız bireysel hataları düzeltmek zorundayız. Bundan sonraki maçlara kazanmak doğrultusunda çalışacağız.  Onları beyin olarak bu işin içinde tutmaya devam edeceğiz. Lig devam ediyor. Uzun bir maraton. Ümitsiz değilim. Oyuncularımızı bu yönde motive etmeye çalışacağız. Onlar da bir şeylerin farkına varmaya başladılar. Çalışarak ligde daha iyi bir ortam içine gireceğiz” dedi.

Emrecan olsaydı…

Sakatlığı nedeniyle kadroda olmayan Emrecan Yıldızhan’ın eksikliğinin oyuna yansımasının sorulması üzerine teknik patron Bülent Baturman, “Emrecan’ın ayağında yırtık tespiti var. Masör tedavisiyle ilgileniyor. Doktor 2 hafta dinlenmesini söyledi. Ama bizim bir an önce onu takıma katmamız lazım. Çünkü; hücum anlayış içinde takım için çok önemli oyuncu. Olsaydı farklı olur muydu? Mutlaka farklı olurdu. İkinci yarı girdiğimiz pozisyonları değerlendirme açısından bizim için avantaj olabilirdi. İnşallah önümüzdeki hafta itibariyle bizimle oynayacak hale gelir” yanıtını verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat