Özdilek

Siyaset

Bozdağ: 36 bin kişi ‘FETÖ’den tutuklandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında Türkiye’de şu ana kadar 36 bin kişinin tutuklandığını söyledi.

10 Kasım 2016 Saat: 17:56
Bozdağ: 36 bin kişi ‘FETÖ’den tutuklandı
Bozdağ: 36 bin kişi ‘FETÖ’den tutuklandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında Türkiye’de şu ana kadar 36 bin kişinin tutuklandığını söyledi. Değişik meslek gruplarından kaçak durumda bulunan 92’si asker, 213’ü polis toplam 4 bin 115 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığını bildiren Bozdağ, bin 222 kişi hakkında da gözaltı kararı bulunduğunu, bu kişilerle ilgili adli işlemlerin devam ettiğini ifade etti.

Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK), meslekte kalmalarını uygun görmeyerek meslekten uzaklaştırdığı 3 bin 456 hakim ve savcı bulunduğunu da kaydetti.

Anadolu Ajansı Editör Masası programının konuğu olan Bakan Bozdağ, cemaatin cezaevlerinde tutuklu bulunan üyelerinin çözülmesini önlemek için çok ciddi çalışma yaptıklarını da söyledi.

‘Vatandaş ihbar hattı kurduk’

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bir birim oluşturduklarını, vatandaş ihbar hattı da kurduklarını bildiren Bozdağ, Türkiye’nin neresinde olursa olsun, böyle bir iddia varsa ihbar hattına bildirilebileceğini, ihbarın aslı varsa üzerine gidileceğini, aslı yoksa da böyle bir şey olmadığını kamuoyuna açıklayacaklarını belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat