Özdilek

Ekonomi

Bostan, Mermercilere karşı

Gebze Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Fahrettin Bostan mermercilere karşı duruşunu, Fuar Alanı’nına iptal dava açarak sürdürüyor.

8 Haziran 2017 Saat: 14:03
Bostan, Mermercilere karşı
Bostan, Mermercilere karşı

Gebze Belediyesi haziran ayı meclis toplantısında CHP’li meclis üyelerinin de evet oyu vermesiyle kabul edilen Gebze Pelitli Mahallesi içerisinde kurulacak olan ve kamuoyunda Mermerciler Fuarı alanı olarak bilinen Uluslararası Kongre Merkezi ve Fuar Alanı’nın iptali için Gebze Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Fahrettin Bostan dava açtı. Meclis üyesi Bostan açtığı davada, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 17.03.2016 tarih 156 sayılı kararı ile kabul edilen 1/50000 ölçekli çevre düzeni planı, 1/25000 ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve Gebze Belediye Meclisi'nin 01.06.2017 tarih 111 sayılı kararı ile kabul edilen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği’nin iptalini istedi.

 Bostan fuar alanının iptali için yedi maddeYİ gerekçe gösterdi. Söz konusu Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği'nde Şehircilik İlkeleri ve Planlama Esasları Gözetilmediği belirtilerek, “1. Mevcut Nazım İmar Planında yaklaşık 160 dönüm fuar alanı yeri ayrılmış olmasına ve halen mevcudiyetini koruyor olmasına rağmen, gerekçesi belirtilmeksizin yeni bir fuar alanı önerilmiştir. 2. Yeni fuar alanının büyüklüğü için geçerli ve nesnel bir gerekçelendirme yapılmamıştır. Planda Önerilen alan büyüklüklerinin dayanağı kantitatif bir hesaplama yoktur. 3. Yeni fuar alanı gerekli olsa dahi, yeni fuar alanının yer seçimi planlama ilkelerine aykırıdır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat