Özdilek

Güncel

''Biz değil, Tüpraş buradan taşınsın!''

Körfez’de bulunan eski adıyla Samsunlular olarak bilinen Barbaros Mahallesi’nin afet bölgesi olduğu gerekçesiyle Bakanlar Kurulu kararıyla boşaltılmasına karar verilmiş.

4 Aralık 2013 Saat: 17:21
''Biz değil, Tüpraş buradan taşınsın!''
''Biz değil, Tüpraş buradan taşınsın!''

Bu karar 6 Ekim tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. Konuyla ilgili olarak ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri mahalle sakinleri ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak için toplantı düzenledi. Tüpraş’ın tanklarının yanı başında bulunan ve 300 kadar binanın yer aldığı mahalle ile ilgili Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Tamer İnan, Hikmet Haspolat, Finans Uzmanı Hasan Çolakoğlu, Şehir Plancısı Yasemin Ulaşan ve Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Aytaç katıldı.

Genel müdür yardımcısı Tamer İnan yaptığı konuşmada vatandaşın mağdur olmaması için böyle bir toplantı düzenlediklerini söyleyerek, “Mahalle sakinlerimize üç alternatif sunuyoruz. Körfez Kent’ten daire verilmesi, binaların bedellerinin verilmesi, veya mevcut binalarının yıkılarak devletin sağlayacağı 18 ay kira yardımı ya da finansal destekten yararlanılması gibi önerilerimiz var. Herhangi bir proje oluşturmuş değiliz. Kararı birlikte alacağız. Devlet vatandaşı mağdur etmez. Biz sizi dinlemeye geldik. Yapıcı öneriler istiyoruz. Pazarlık için gelmedik. Sürecin başındayız. Çalışmaların tamamında sizinle konuşacağız. Model belirlemeye çalışıyoruz. Henüz 1,5 aydır bu konuyla ilgileniyoruz. Kamulaştırma yapılacak diyebilirdik. Amacımız rant sağlamak değil” dedi.

Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ise kamulaştırma lafının kendisini tedirgin ettiğini söyleyerek, “Kamulaştırma olayına hiç girmeyelim. Yasa bağlayıcı olur. Sizin lehinize olmaz. Kırıp dökmenin kimseye faydası olmaz. Daha önce bu evlerle ilgili belediye olarak çalışma yaptık. Ama şimdi bakanlığa devroldu. Her binanın değer tespitleri yapıldı. Sizleri mağdur edecek bir çalışma içinde olmayız. Mahalle sakinlerinden Taner Akdemir ise 7 yıldır aynı konuların defalarca konuşulduğunu ancak bir sonuç alınamadığını söyleyerek, “Biz yıllardır bu mahallede oturuyoruz. Önce biz geldik. Mahalle değil Tüpraş taşınsın. Bizim güvenliğimizi sağlayın” şeklinde konuştu.

Cami imamı Mustafa Bektaş mahalleye ulaşımın çok zor olduğunu, taşınma işlemi gerçekleşene kadar battı çıktı yapımı sırasında yıkılan üst geçicin tekrar yapılmasını istedi.

Mahalle sakinlerinden Musa Aydın ise mahallerinin 1967 yılında kurulduğunu hatırlatarak, “Samsunlular mahallesinde mesken olarak oturuyoruz. Sanayide boğulmuş vaziyetteyiz. Bu nedenle sanayi üzerinden tespit yapın. Mahalle sakinleri olarak psikolojimiz bozuk. Ben evimi yaptığımızda mahalle boştu. Bizleri mağdur etmeyin. Elinizi vicdanınıza koyun. Başka mahallelerde kiraların bedeli 500 iken bizim mahallemizde 150 liraya zor kiracı buluyoruz. İnsanlar buraya gelmeye korkuyor” şeklinde konuştu. Barbaros Mahallesi Muhtarı Ramazan Gündoğdu ise Bakanlık yetkililerinin iyi niyetli olduğunu hatırlatarak, “Formül üretelim. Yok etmeyelim. Etrafımızda bulunan fabrikaların bu güne kadar bizim mahallemize hiçbir yararı olmadı. Mahallemizde işsiz insanlar var. Fabrikalara alabilirlerdi. Devletimize güveniyoruz. Gözyaşlarımızı silin” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat