Özdilek

Kültür/Sanat

Bilecik’te Müzeler Günü etkinlikleri

...uygarlığın belge ve kanıtı olan kültürel mirasın sergilendiği ve geçmişi öğrenerek bugünü anlamaya yardımcı yerler olduğunu söyledi.

19 Mayıs 2019 Saat: 01:27
Bilecik’te Müzeler Günü etkinlikleri
Bilecik’te Müzeler Günü etkinlikleri

Bilecik’te Müzeler Günü etkinlikleri

Bilecik’te Müzeler Günü etkinlikleri  Bilecik‘te “Müzeler Günü” etkinliklerle kutlandı.

Bilecik Müze Müdürü Harun Küçükaydın, Bilecik Müzesi’nde düzenlenen etkinlikte, müzelerin geçmişi bugünle ve gelecekle birbirine bağlayan, uygarlığın belge ve kanıtı olan kültürel mirasın sergilendiği ve geçmişi öğrenerek bugünü anlamaya yardımcı yerler olduğunu söyledi.

Kültürel değerlerin korunması ve geleceğe taşınmasında önemli rol oynayan müzeciliğin dünyada olduğu gibi Türkiye’de de koleksiyonculukla başladığını belirten Küçükaydın, “Artık müzelerimiz toplumun demokratikleşmesinde rol alarak halkın eğitim için ulusal ve uluslararası konferansların, seminerlerin yapıldığı, çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerin düzenlendiği, sergilerin açıldığı, bilimsel kazı ve yayınların yapıldığı ülkemizin tanıtımına katkıda bulunan eğitim ve kültür merkezleri haline gelmiştir. Sahip olduğumuz kültürel değerlerin korunması, saklanması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yapılması gereken çalışmaları anlatmalıyız” diye konuştu.

Vali Bilal Şentürk, ilçe belediye başkanları ve daire müdürleri ile vatandaşların katıldığı etkinlik, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve müzenin gezilmesiyle sona erdi. BİLECİK(AA) –

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat