Kültür/Sanat

Başkanın destek verdiği engelli şair kitabını tanıttı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu engelli yazar Sermet Gök’ü kitabının tanıtımında da yalnız bırakmadı

7 Şubat 2014 Saat: 23:00
Başkanın destek verdiği engelli şair kitabını tanıttı
Başkanın destek verdiği engelli şair kitabını tanıttı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlarımızın yazı ve şiirlerinden oluşan yayınlarına bir yenisini daha ekledi. Engelli vatandaşlarımıza bu konuda büyük kolaylık sağlayan Büyükşehir Belediyesi’nin kültür yayınları, engelli şair Sermet Gök’ün eserlerinden oluşan ‘’41 Şiir 41 Damla’’ adlı şiir kitabının tanıtımını yaptı. Tanıtımda Büyükşehir’in engellilerimizin eserlerini destekleyen bu tip yayınların önümüzdeki süreçte de devam edeceği vurgulandı.

 

ÖZEL KARDEŞLERİMİZE İLGİ

Gölcük Kervansaray Kültür Merkezi’nde Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen tanıtım organizasyonuna Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve yazarın ailesi ile yakınları katıldı. Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasına yazarın şiir kitabından bir kıtayı okuyarak başladı. Başkan Karaosmanoğlu, “Güzel bakan güzel görür ve güzel işler yapar. Sermet Gök kardeşim de onlardan biri. Kendisine destek verdik. Onun mutluluğuyla mutlu oluyoruz” dedi. Herkesin bir engelli adayı olduğunu hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Biz bütün özel kardeşlerimize ilgi gösteriyoruz. Yazarımıza da başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

 

ŞAİR GÖK ÇOK DUYGULANDI

Başkan Ellibeş ise, “Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun önderliğinde dün olduğu gibi bugün de güzel çalışmaların altına imza atılıyor. Bizim mutluluğumuzun vesilesi de yazarımızın yüzündeki gülümsemedir” şeklinde konuştu. Sevgi seli karşısında oldukça duygulanan şair Sermet Gök ise Başkan Karaosmanoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür etti, “İyi ki varsınız” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Karaosmanoğlu, yazar Sermet Gök’e dizüstü bilgisayar hediye etti.

 

BAŞKANIN ZİYARETİ SIRASINDA

Gök’ün edebi çalışmalarının yayımlanma süreci, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun ziyareti sırasında şiir ve yazılarını kendisi ile paylaşmasıyla başladı. Her fırsatta sanata ve özellikle engellilerin yaşam mücadelesine olan duyarlılığını gösteren Başkan Karaosmanoğlu, çalışmaların yayın kurulu tarafından değerlendirilmesi sonrasında yazara müjdeli haberi verdi.

 

HAYATA ŞİİRLERLE TUTUNDU

12 yaşında iken geçirdiği bir kaza sonucu yürüme yeteneğini kaybeden, 4,5 yıl boyunca hastanede tedavi gördüğü sırada yazmaya başlayan Sermet Gök, yıllardır büyük zevkle yazdığı ve ruh dünyasından yansıyan şiirlerini okuyucularla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor. 1955 Gölcük doğumlu olan Gök, küçük yaşlardan itibaren zamanının büyük bölümünü yazarak değerlendirip, küçük yaşam alanındaki uçsuz bucaksız dünyası ile herkese örnek oluyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat