Siyaset

Bana çamur atıyorlar

CHP Gölcük Belediye Başkan adayı Ecz. Turan Dumlu'nun Gölcük Belediye Başkanlığı’na Hazırlık Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Kendisine çamur atıldığını söyleyen Dumlu, “Benim alnım açık, bir tane bile faturada haksı

19 Ocak 2014 Saat: 13:56
Bana çamur atıyorlar
Bana çamur atıyorlar

CHP Gölcük belediye Başkan adayı Ecz.Turan Dumlu’nun Gölcük Belediye Başkanlığı’na Hazırlık Merkezi binası için düzenlenen törene partililer yoğun ilgi gösterdi. Törene CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Kocaeli Milletvekilleri Dr. Mehmet Hilal Kaplan ve Haydar Akar, CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, Büyükşehir belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan, İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen ile partililer ve Gölcüklüler katıldı.

15 BİN KİŞİYE ULAŞTIK Açılışta ilk konuşmayı yapan İsmet İşeri, "Ulaşlı'dan Yazlık'a kadar her yere gidiyoruz. Şimdiye kadar 15 bin kişiye ulaştık ve seçime kadar tüm Gölcük'e ulaşmayı planlıyoruz. 10 aydır çalışıyoruz. Evime saat 20.00'den önce gittiğim zaman hiç olmadı. Günde 3-4 saat sahada vatandaşlarla birlikte oluyoruz. Sokaktaki vatandaş 'siz seçimi aldınız' diyor. AKP'liyim, MHP'liyim veya şimdiye kadar oy vermedim, boş verdim diyen bir sürü vatandaşımız 'Oyumuz size, oyumuz Turan Dumlu'ya' diyorlar.

KAZANDIRAN BAŞKAN OLACAĞIM

Gölcük halkının bize olan ilgisinden son derece memnunuz ama seçimi almanın rehaveti içinde olmayacağız. 'CHP'ye seçimi kazandıran başkan' olarak anılmak diye bir hedefim var, bu nedenle ben ve partili arkadaşlarımız tüm gücümüzle çalışıyoruz, rüştümüzü ispat edip Donanma Kenti Gölcük’ü yaşanır bir hale getireceğiz. Gençlik kollarımızın yaş sınırı 30 ve onlar sosyal demokrat belediyenin ne olduğunu hiç görmediler. Gençlerimize güzel, yaşanabilir bir Gölcük bırakmamız gerekiyor. Gölcük Belediyesi’ni Turan Dumlu ile alacağız. Son güne kadar çalışıp 37 yıllık bu hasrete son vereceğiz" şeklinde ifade etti.

SİZİN İÇİN ADAY OLDUM

Gölcük Belediye Başkan adayı Turan Dumlu ise açılışa katılan herkese teşekkür ederek, "Trakya'dan, Doğu Anadolu'dan, Güneydoğu Anadolu'dan, Ege'den, Karadeniz'den, Akdeniz'den, ülkemin en güzel yerlerinden gelen ve Gölcük'ü kendi memleketi kabul eden sevgili Gölcük'lüler! 35 Yıldır Gölcük'te yaşıyorum ve burada eczacılık yapıyorum. Derman Eczanesi’nin sahibiyim ve burada yaşayan insanlarla yıllardır iç içe yaşıyorum. Esnafın, işçinin, emeklinin, gençlerin, subaylarımızın, astsubaylarımızın, öğretmenlerimizin dertlerini biliyorum. '37 yıllık hasreti burada sen bitireceksin, Gölcük'e dostluğu, kardeşliği sen getireceksin' dediniz, bu nedenle başkanlığa aday oldum” dedi.

DONANMA İLE BARIŞACAĞIZ

Dumlu sözlerini şöyle sürdürdü: “En büyük projemiz Gölcük şehrini denizle birleştirmek olacak. Gölcük bir papatya bahçesi gibiydi, buradaki insanları mağdur ettiler. İşte geliyoruz, Donanma ile barışmak için geliyoruz! Amiral Sağlam Caddesi’nden denize kadar uzanacağız. Bütün enerjimizi ve bilgimizi kullanarak o yolu açacağız, el ele, gönül gönüle oturacağız.Gazi okulunun olduğu yerde AVM yapılmak isteniyor, biz oraya sineması, tiyatrosu, kütüphanesi ve bir çok alanın olacağı bir kültür merkezi yapmak istiyoruz.Gençlerle ilgili olarak ilk işimiz onlara iş imkanları yaratmaktır. Gölcüklü gençlerimizin Ford Otosan, Bingo gibi fabrikalarda çalışması için kadrolar alınmasını sağlayacağız.

ESNAFIN YÜZDE 70’İ BİZİ İSTİYOR

Tahsin Tarhan ile Büyükşehir Belediyemizi de alarak, Ulaşlı'dan Yazlık'a kadar partili, partisiz insan ayırımı yapmadan iş üreteceğiz. Anıtpark'ta, Değirmendere'de, Ulaşlı'da, Halıdere'de tüm meydanlarımıza sahneler koyacağız. gençlerimiz orada kardeşlik türküleri söyleyecek.Şu anda Gölcük esnafının yüzü gülmüyor, depremden sonra hiç bir canlılık yok! Esnafımızı canlandıracak projeler üreteceğiz. Her gün esnafı dolaşıyoruz, aldığımız tepkiler yüzde 70 oranında Turan Dumlu diyor. Bizler 30 Mart akşamına kadar çalışmaya devam edeceğiz ve aradaki farkı açarak Kocaeli Büyükşehir'i de almak üzere çalışacağız.

BENİM ALNIM AÇIK Kulağımıza maalesef bazı sözler geliyor; Seçimi kaybedeceklerini anladıkları için çamur atmaya başladılar ve 'Turan Dumlu faturalarla, reçetelerle oynayıp haksız kazanç sağlıyor' diyorlarmış. Benim kestiğim bütün faturalar ortada, bu konuda yetkilileri göreve çağırıyorum. Gelsinler, benim bütün defterlerimi incelesinler. Benim alnım açık, bir tane bile faturada haksızlık, usulsüzlük, yolsuzluk bulamazlar. Donanma'ya en çok fatura kesen eczacı benim. Bunlar seçimi kaybettiklerinin işaretidir, bilesiniz. Gölcük'e sosyal demokrat belediyecilik anlayışını getirmek için aday olduk ve 'Önce İnsan' diyerek yola çıktık. Gölcük 37 yıl boyunca sosyal belediyecilik anlayışından mahrum kaldı. Sosyal belediyecilik yandaşlar için değil, halk için çalışmaktır."

İLK MUTLU HABERİ ALACAĞIM İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen de "Yıllarca Yuvacık Barajı için söylenip durdular. Sonuçta hiç bir suç bulamadılar ama hala konuşuyorlar. Ve baraj belediyenin işletimine geçmiş oldu. Devletin 35 yılda yapamadığını biz 2 yılda yapıp bitirdik. Şimdi suyun maliyeti yok ve size gelen 100 TL'lik su faturasının bundan sonra 10 TL olması gerekiyor. Ama onlar bunu da beceremezler. Sosyal belediyecilik CHP'nin işidir, Gölcük olarak sizler Turan Dumlu gibi çok değerli bir arkadaşımızla başaracaksınız. Ona ve ekibine yürekten inanıyorum, 30 Mart'ta ilk mutlu haberi Gölcük'ten alacağıma inanıyorum" dedi.

GÖLCÜK, DUMLU İLE KAZANACAK

Sirmen’in ardından söz alan Milletvekili Dr. Mehmet Hilal Kaplan, Dumlu ile Gölcük'ün kazanacağına inandığını belirterek, "Sevgili Gölcük'lüler, sizler el ele, gönül gönüle vererek, sosyal demokrasiye Turan Dumlu ile ulaşırsınız. Sosyal demokrasinin en üst seviyesine aday olan Dumlu'ya, İzmit Belediye Başkan adayımız Sefa Sirmen'e, Büyükşehir adayımız Tahsin Tarhan'a ve diğer tüm ilçe adaylarımıza destek istiyorum" diye konuştu.

GÖLCÜK’TE SEÇİMİ KAZANDINIZ Kocaeli'de seçimleri 13-0 olarak alacaklarını anlatan Milletvekili Haydar Akar, "Sandığa giden vatandaşlar oy kullanırlarken AKP 10 yılda bu kente ne yaptı diye sordukları zaman CHP bu seçimi alır. Turan Dumlu çok değerli bir arkadaşımız. Bizler Gölcük'te seçimi kazandınız diye bakıyoruz. Gölcük, Dumlu ile sosyal demokrat belediyeciliğin ne demek olduğunu öğrenecektir. İl Başkanı Yalçın Kuşkan da yaptığı konuşmada Kocaeli'deki tüm adaylara güvendiğini, bu seçimlerin bir dönemeç olduğunu ve bu nedenle 30 Mart'a kadar durmadan çalışmak zorunda olduklarını kaydetti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat