Özdilek

Güncel

Bakan Binali Yıldırım'da İnceleme

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yüksek hızlı tren Yarımca şantiyesine gelerek Gebze-Köseköy hattı ile ilgili aldığı brifing sonrası basın mensuplarına bilgi verdi.

17 Ağustos 2013 Saat: 21:45
Bakan Binali Yıldırım'da İnceleme
Bakan Binali Yıldırım'da İnceleme

İlk olarak açıklamasında, 17 Ağustos depreminin yıldönümü nedeniyle hayatını kaybedenleri anarak başlayan Bakan Yıldırım, daha sonda çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Ufak tefek şeyler dışında sapmalar olmadığını belirten Bakan Yıldırım, "Tarihimiz yine aynı. Hattın işletmeye girmesi aynı gün olmayabilir. Bunun sebebi hattın hazır olmadığından değil. Biz böyle tarihi projeleri, 3 tane büyük projeyi aynı anda açmayı düşünmüyoruz. Bitireceğiz ama belki tren seferleri de olacak. Marmaray'ın 29 Ekim'de açılacağı kesin. Bunu ilan ettik. Bir sonraki açılış AnkaraMetrosu olacak. Daha sonraki açılış Ankara İstanbul hızlı tren hattı olacak" dedi.

Bir gazetecinin Gebze Köseköy hattının daha önce açıklandığı gibi 29 Ekim'de açılıp açılmayacağı sorulan Bakan Yıldırım, şu cevabı verdi: "Açılış yapılacakmış gibi çalışmalar sürüyor. Resmi açılışı daha sonra yapacağız. Hattın tamamlanma tarihi belirlenen tarihte olacak. Eylül ayında test sürüşleri başlayacak."

Körfez Geçiş Köprüsü ile ilgili de açıklama yapan Ulaştırma Bakanı, şöyle konuştu: "Burası doğu trafiğinin en önemli geçiş noktası. Bu hattın rahatlaması kısa vadede hızlı tren hattının devreye girmesi ve Bursa İzmir otoyolunun devreye girmesiyle rahatlama sağlayacak. Biz 30 yıl sonrasını da planlıyoruz. O da 3. köprünün kuzeyMarmara otoyolunun Kocaeli'den geçirilmesi, onun da çalışmaları devam ediyor. Bu projeyi de hayata geçirdiğimizde trafik rahatlayacak."

On yıl öncesine göre trafiğin yüzde yüzün üzerinde arttığını kaydeden Bakan Yıldırım, İzmit geçişinin çift yön yapılmasaydı trafiğin tamamen kilitleneceğini belirtti. Yıldırım, birkaç sene içinde yeni projelerle birlikte trafik sorununun çözüleceğini söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat