Özdilek

Güncel

Atatürk’ün Karamürsel’e gelişi törenle kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Karamürsel’e gelişinin 80. yıl dönümü ilçede törenle kutlandı.

24 Temmuz 2013 Saat: 15:36
Atatürk’ün Karamürsel’e gelişi törenle kutlandı
Atatürk’ün Karamürsel’e gelişi törenle kutlandı

Karamürsel Kaymakam Vekili Adem Yazıcı, Garnizon Komutanı  Dz. Kuv. Kıd. Alb. Zeki Özşafak, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, ilçe protokolü ve vatandaşların katıldığı kutlama töreni saat 10.00’da Atatürk Anıtı önünde başladı. Ardından Atatürk Anıtı’na belediye başkanlığı tarafından çelenk sunuldu. Yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile bayrağımız göndere çekildi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Temmuz 1933 yılında Karamürsel’e geldiğini açıklayan Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, sıcak bir yaz gününde ilçemize gelerek, kendisini coşkuyla karşılayan ilçe halkını selamlayarak belediyemize teşrif etmişlerdir. Değerli konuğumuz, buradaki ziyaretinden sonra, görevi esnasında her zaman yaptığı gibi, ilçemiz çarşısına, halkın arasına girmiş, Atatürk Caddesi’ndeki Pirali namıyla bilinen kıraathanede kendisine sunulan kahveyi içerek vatandaşlarla sohbet etmiş, onların istek ve şikayetlerini bizzat kendilerinden dinlemiştir.

KARAMÜRSEL’İ ÖVMÜŞTÜ      

Büyük devlet adamı Atatürk, ilçe askerlik şubesindeki incelemeleri sırasında, kahraman bulduğu Karamürsel halkı için şu onur verici sözleri söylemiştir: ‘Karamürsel halkı, istiklal savaşında çok çalışmış, kadını ve erkeği ile cepheye silah ve cephane taşımış, işgal hareketlerine karşı üstün bir kahramanlıkla mukabelede bulunmuştur.  Büyük önder, yaklaşık 2.5 saati bulan incelemelerini tamamlayıp çarşıdaki caddelerin genişletilmesine ilişkin gerekli görüş ve fikirlerini de belirterek aynı gün ilçemizden ayrılmıştır. Bu duygularla Karamürsellilerin Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarına gösterdiği sevgi ve milli mücadeleye verdiği desteğin onların vatan ve milletine sadakatinin ve bağımsız yaşama arzusunun bir göstergesi olduğunu ifade ediyor, Mustafa Kemal Atatürk’ü ilçemize gelişinin 80.yıldönümünde bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum”.  Yıldırım’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından kutlama töreni sona erdi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat