Özdilek

Güncel

Atatürk Anıtını kaldırtmayacaklar

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bağlı Hereke Mahallesi'nde bir grup vatandaş, Cumhuriyet Alanı'nın düzenlenmesi sırasında kaldırılan Atatürk heykelinin,

4 Mayıs 2013 Saat: 16:44
Atatürk Anıtını kaldırtmayacaklar
Atatürk Anıtını kaldırtmayacaklar

devam eden çalışmalarda eski yerine konulmamasına tepki göstererek, alanda eylem yaptı.

Kocaeli Körfez İlçesi Hereke mevkiinde bulunan, Cumhuriyet Alanı'nın düzenlenmesi sırasında kaldırılan Atatürk heykelinin yerine konulmayacağına dair iddialarda bulunan bir grup dün akşam saatlerinde alanda toplanarak bir basın açıklama sında bulundu.  Düzenlenen basın açıklama sına Kocaeli , İzmit , Gebze ,Derince ve Körfez Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Hereke Çevre Derneği ve CHP'den yöneticiler katıldı.

KAYGILARIMIZ VAR

Toplanan yaklaşık 40 kişilik grup adına  basın açıklama sını ok uyan Hereke Çevre Derneği Başkanı Hayri Altınok,, alanın düzenlenmesine bir diyeceklerinin olmadığını, kendilerinin de bunu arzu ettiklerini ifade ederek " Milli gururumuz Atatürk'ün heykeli ve etrafında değişik çiçeklerle bezeli bir göbek düzenlemesi sadece bizim değil tüm Hereke halkının ortak arzusudur. Ancak yapılan düzenleme ile Cumhuriyet Alanı adeta bir park hatta ileride bir çay bahçesine dönüşeceği kuşkusuzdur. Daha da önemlisi Atatürk heykelinin alana tekrar dikilip dikilmeyeceği konusunda ciddi kaygılarımız bulunmaktadır" dedi. 

ALTERNATİFİNİZ YOK

 Çalışmalar başladığında da bir basın açıklama sı yaptıklarını ve yetkililere uyarıda bulunduklarını ifade eden Altınok “ hala bize herhangi bir cevap verilmedi.  Biz tekrar uyarıyoruz. “Şayet Atatürk Heykeli Alana Diklemezse size hereke yi dar ederiz” şeklinde konuştu. T.C ibarelerinin resmi kurumlardan kaldırıldığını, resmi dairelerden Atatürk resimlerinin indirildiğini iddia ederek ülkenin bölünme sürecine girdiğini söyleyen Altınok “ Şimdid aynı siyasi kadronun Körfez uzantısının Atatürk Heykelini yok etmeye çalışması açıkçası bizi şaşırtmaz. Buradan bir kez daha uyarıyoruz. Yapacağınız düzenlemeden sonra buraya Atatürk Heykeli, Cumhuriyete ilişkin kabartma ve rölyefleri yapmamak gibi bir alternatifiniz yok” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat