Özdilek

Çevre

Aspir Tohumları Yeşerdi

Derince Belediyesi İshakçılar ve çevre köylerde başlattığı aspir bitkisi yetiştiriciliği projesinde aralık ayında toprakla buluşan tohumlar, yeşerdi.

14 Mayıs 2020 Saat: 10:10
Aspir Tohumları Yeşerdi
Aspir Tohumları Yeşerdi

Aspir Tohumları Yeşerdi

Derince Belediyesi İshakçılar ve çevre köylerde başlattığı aspir bitkisi yetiştiriciliği projesinde aralık ayında toprakla buluşan tohumlar, yeşerdi

 

İshakçılar Çekim Merkezi Olacak

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün 41 seçim vaadi arasında yer alan ve özel önem verdiği tarımsal kalkınma projesi İshakçılar ve çevre köyleri ilgi odağı haline getirdi. Başkan Aygün’ün İshakçılar’ı bölgenin tarım üssü haline getireceğini ifade ettiği proje kapsamında 2019 yılı içerisinde çok önemli adımlar atılmıştı. Son olarak Derince Belediyesi tarafından çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılan aspir tohumları geçtiğimiz yıl aralık ayında toprakla buluşmuştu. İshakçılar merkezli yedi ayrı mahalle olan Çavuşlu, Geredeli, Karagöllü, Kaşıkçı, Tahtalı, Terziler ve Toylar'da toplam 140 dönümlük alanda ekilen aspir tohumları artık yemyeşil haliyle tarlaları süslüyor. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de İshakçılar ve çevre köyleri bölgenin çekim merkezi yapacak olan proje ile ilgili aspir tarlalarında incelemelerde bulundu.

 

Tarımsal Kalkınma Hamlesi

Başkan Aygün’ün yanı sıra Başkan Yardımcısı İbrahim Şirin, Meclis Üyeleri İbrahim Eren ve İmdat Gülcan, belediye ve kaymakamlık yetkilileri, muhtarlar ve çiftçilerin de hazır bulunduğu incelemeler esnasında çiftçilere bakım konusunda bilgilendirme yapıldı, ürünlerin gelişimi takip edildi. Yaz dönemi ile birlikte hasat sürecinin başlayacağını belirten Başkan Aygün, “Yerel yöneticiler olarak park bahçe düzenlemeleri, altyapı-üstyapı çalışmalarını yapmak, rutin hizmetleri sürdürmek tabiki bizlerin görevi ama önemli olan ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek. Biz de bu anlayışla köylerimizde tarımsal kalkınma hamlemizi başlatmıştık. Özellikle koronavirüsle mücadele sürecinde tarımın önemi tüm dünyada çok daha fazla anlam kazandı. Bizim amacımız bölge insanımızın kalkınmasına katkı sağlamak. Çaba ve çalışmak bizlerden bereketi Allah'tan. Aspir yetiştiriciliği projemiz inşallah çiftçilerimize hayırlı kazançlar sağlayacak“ dedi.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat