Özdilek

Güncel

Artık İşçinin de bir Gazetesi var

Bu gazete Bursa'daki emekçileri; onların iş yerlerinde yaşadıkları sorunları mercek altına alıyor. Yakında yayına başlayacak olan işçi gazetesi işçinin sesini duyuracak.

1 Ekim 2021 Saat: 17:03
Artık İşçinin de bir Gazetesi var
Artık İşçinin de bir Gazetesi var

Artık İşçinin de bir Gazetesi var

Bu gazete Bursa'daki emekçileri; onların iş yerlerinde yaşadıkları sorunları mercek altına alıyor. "İşçi Kardeş Hakkını Yedirme" manşetiyle çıkan gazetede, Bursa'da geçen yaz yaşanan grevler, metal grup toplu sözleşme süreci, Cargill işçilerinin mücadelesi ve sağlık emekçilerinin çalışma koşullarının yanı sıra Patronların Ensesindeyiz Ağı'na da genişçe yer veriliyor.

Her sayısında fabrikalardan işçi mektuplarına da yer vereceği açıklanan Bursa İşçi Gazetesi’nin ilk sayısında otomotiv emekçilerinden gelen mektuplar bulunuyor. "İş kazalarında" yaralanan veya hayatını kaybeden işçilerin kaydının tutulacağı Sınıf “Savaşı” köşesinin yanı sıra İşçinin Hukuk Köşesi de gazetenin sabitleri arasında

Gazetenin yola çıkma kararını ise gazeteyi hazırlayan Bursalı emekçiler şöyle anlatıyor:

İş kazalarında yitirdiklerimiz, tazminatsız kovulanlarımız, fazla mesaiye zorlananlarımız, hakarete, mobbinge uğrayanlarımız, nefes almadan çalıştığı hâlde maaşını bir türlü vaktinde alamayanlarımız, en ufak bir hak arayışında hemen kapının önün konmakla tehdit edilenlerimiz, çalışıp evine ekmek götürebileceği bir iş aramaktan helak olanlarımız… 

Bu şekilde yaza yaza bitiremeyeceğimiz kadar çok sorunumuz olduğumuz hâlde nasıl oluyor da derdimize derman bulamıyoruz? Bu soruyla başladı Bursa İşçi Gazetesi serüvenimiz.

Kriz fırsatçılığı yapan patronlara karşı haklarımızı yedirmeyelim, en temel haklarımızı bile bir lütufmuş gibi sunamasınlar, pandemi ile birlikte iyice ağırlaşan çalışma ve geçim koşulları altında yok olmayalım diye sesimizi yükseltmeye karar verdik.

İşte böyle akan paldır küldür bir hayata doğdu işçi gazetemiz. İstedik ki işçilerin uğradıkları haksızlıklar perde arkasına atılmasın, hemen haberini yapalım, herkese duyuralım!

İstedik ki işçilerin yazdıkları mektuplarla, iş yerlerinden gelen haberlerle adım adım çoğalalım. Birbirimizin yanında durmayı öğrenelim. Dayanışmayı örgütleyelim ki biz onlar, yüzler, binlerceyken o bir tanecik patron karşısında boyun eğmeyelim!

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat