Özdilek

Kültür/Sanat

Altunok: "Hereke Sosyal Tesisi yıkılmasın"

Hereke Çevre Derneği Başkanı Hayri Altunok yaptığı yazılı açıklamada Hereke Soayal Tesisleri'nin yıkılmamasını istedi. İşte tam olarak açıklama metni:

26 Aralık 2012 Saat: 23:33
Altunok: "Hereke Sosyal Tesisi yıkılmasın"
Altunok: "Hereke Sosyal Tesisi yıkılmasın"

" HEREKE SOSYAL TESİSLERİ YIKILMAMALI…


Zamanında yazlık sinama yıkılarak Sümerbank tarafından lokal misafirhane ve dinlenme tesisi olarak inşa edilen , Sümerbank özelleştikten sonra da bir kısmı Hereke Belediye sine bir kısmı ise Kocaeli Üniversitesine devredilen Sosyal tesis AKP kurmaylarının gözüne batmış ve sahil düzenlemesi kapsamında yıkımı düşünülmektedir. Bu düşünceye ise kılıf olarak Hereke nin önünü açacağız, Hereke yi sahille buluşturacağız gibi nidalar atılmaktadır.


Belediyeye ait olan kısmı şimdilik düğün salonu ve Komek kursları olarak hizmet vermekte, Üniversiteye ait olan bölümleri ise lokal olarak hizmet vermekte olan Sosyal Tesislerin yandaşlara rant yaratmak adına yıkılmak istendiğinden hiç kuşkumuz olmadı. Zira Hereke nin önünü açmak isteyenler gerçekten samimi olsalardı öncelikli olarak yasa dışı inşa edilmiş 5 ayrı iptal kararı olan Nuh çimento limanlarıyla başlarlardı. Veya yasa dışı dolgu yapılarak inşa edilen bir kısım yandaş çay bahçesiyle başlarlardı.


Hemen yanı başında yer alan cami ile düğün salonunun özellikle cenaze törenlerinde hoş olmadığının bizlerde bilincindeyiz. Diğer yandan, eski belediye yönetimince alt katı meyhane üst katının belediye hizmet binası kapısının önünün seyyar köfteci cenneti olmasının da hoş olmadığının bilincindeydik. Hatırlanacak olursa o sürece de en fazla bizler karşı çıkmıştık. Ancak halihazırda Hereke nin sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek bir binanın yıkılmasına da kimse kusurabakmasın seyirci kalacak halimiz yok.



Kendisine devredilen Petkime ait 5 katlı binayı yerle bir edip yine bir dünya masraf ederek yeni hizmet binası inşa edenlerin değirmenin suyunun nereden geldiğinden haber leri olmadığı kanısındayız. Hatırlatmak gerekirse 70 milyonun inim inim inletilerek ödediği vergiler çar çur edilerek bu şatafat oluşturulmaktadır.


Bu nedenle halıhazırda hizmet vermeye devam eden, Sosyal tesisin işlevinin değiştirilmesine karşı değiliz, ancak yıkılmasına şiddetle karşıyız. Turistik otel, huzurevi, okul, hastane vs.. olabilecek bir mekanın ısrarla yıkılmak istenmesinde maalesef art niyet aramaktayız. Sonra vatandaş sorar hangi yandaşınıza rant yaratacaksınız diye…



Hereke merkezinde imara uygun betonlaşmamış boş 100 metrekare arsa dahi bulunmazken, AKP li yetkililer sosyal tesisi yeniden nereye inşa etmeyi düşünmekteler. Futbol tesislerinin yanı başına dolgu alanı üzerine inşa edilen tesislerin ileride bir gün 17 ağustos gibi sınavlardan çakacağını neden görmezden gelirler anlamak mümkün değil.


Her ne kadar Hereke belediye si kapanmış isede bugün için Körfez belediye sinin arka mahallesi pozisyonuna düşürülmüş isekte ilerleyen süreçte belediye nin yeniden açılabileceğini, bu tarihi yanlıştan bir şekilde dönüleceğini umut ediyoruz. İlerleyen dönemde Hereke açısından telafisi mümkün olmayan zararlar oluşmaması adına AKP kurmaylarından tek talebimiz şimdilik gölge etmeyin yeter…


Basına ve kamuoyuna duyurulur.



Hayri Altunok

Hereke Çevre Derneği Bşk."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat