Özdilek

Güncel

AKME-DER Kongre Yaptı Hedef Büyüttü

Kısa adı AKME-DER olan Aktif Memurlar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Aktif Memurlar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Olağanüstü kongreyaparak hedef büyüttü.

17 Ekim 2013 Saat: 14:27
AKME-DER Kongre Yaptı Hedef Büyüttü
AKME-DER Kongre Yaptı Hedef Büyüttü

Seçimli Genel Kurul Toplantısını Merkez Mah. Albay Burak Cad. No: 28/2 Gölcük / Kocaeli adresinde bulunan genel merkez de dernek üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi. Toplantıya açılış ve yoklama ile başlandı. Divan Başkanlığı seçiminden sonra saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile toplantıya devam edildi.

 

DERNEK GENEL BAŞKANI ÖZHAN İMRE KONUŞMA YAPTI

 

Genel Başkan Özhan İMRE üyelere hitaben yaptığı konuşmada Yönetim kurulumuz göreve gelince Kısa, Orta ve Uzun vadeli hedeflerini belirledi. Bu hedefler aynı zamanda yol haritamız oldu. Derneğimizin faaliyetleri bu yol haritasına uygun olarak yürütüldü.

Web Sitemiz www.akmeder.net, sesimizi duyurmakta en önemli aracımız olduğu için web sitemizi hem görsel hem de içerik açısından geliştirmek için çaba gösterdik. Üyemiz olsun, olmasın camiamızda meydana gelen vefat, hastalık, düğün, unvan yükselmesi vb gelişmeleri haber olarak yayınladık. Ulusal ve yerel medyayı tarayarak, üyelerimizi ve sektörü ilgilendiren haberlerden izleyicilerimizi haberdar etmeye çalıştık. Sitemizi haberler yanında makaleler ile zenginleştirdik.  Tüm bunların sonucunda da sitemiz oldukça iyi bir izlenme oranına kavuştu.

 Sosyal Medya’nın artan önemi dikkate alınarak, 2012 yılında derneğimizin facebook grubu kurulmuş, 2012 yılı Kasım ayında da twitter adresi oluşturulmuştur. Facebook grubumuzun üyelerinin tamamına yakınını Akmeder ve memur kökenliler oluştururken, twitterdaki takipçilerimiz arasında sektör yöneticileri,gazeteciler ve politikacılar ağırlıkta…

Mensuplarımızın sorunlarının kamuoyuna duyurulması, sorunlara çözümler bulunması, ilgili kurum ve kuruluşların desteğinin alınması, STK’lar ile belirli konularda işbirliği yapılması amaçlarıyla; Siyasi Partilere,  Derneklere, Medya Kuruluşlarına ziyaretler yapılmış, raporlarımız takdim edilmiş, sorunlarımız aktarılmıştır.

2012 yılı Haziran ayında derneğimizi kuran kurucular kurulundaki arkadaşlarımıza 2013 yılı Haziran ayındaki derneğimizin 1. Yıl kuruluş etkinliklerinde ilgilendiren yedi kurucular kuruluna;  bize göre en başarıları, en fedakarları, en üretkenleri kısacası “EN İYİ”lerini belirledik ve onlara “AKTİF MEMURLAR SOSYAL DAYANIŞMA ve YARDIMLAŞMA DERNEĞİ ÖDÜLLERİ”ni düzenlediğimiz törenlerle takdim ettik.

Ödüller Medya’da oldukça yer buldu. Pek çok televizyon, gazete ve internet sitesi ödül törenlerimizle ilgili haber ve yorumlar  yayınladılar.

Faaliyet Medya’da oldukça yer buldu. Pek çok televizyon, gazete ve internet sitesi ödül törenlerimizle ilgili haber ve yorumlar  yayınladılar.

Tüm gücü üye aidatlarına dayanan, maddi imkanları sınırlı  derneğimizin üye sayısı ne yazık ki istenilen ölçüye ulaşmadığı için, maddi kaynaklarımız da sınırlı kaldı. Dolayısıyla maddi güç isteyen bazı faaliyetleri de gerçekleştiremedik. Bu nedenle, uzun vadeli hedeflerimiz arasında yer alan; *Ticari İşletme Oluşturulması, *Dergi çıkarılması *Misafirhane/ Restaurant/Lokal’in faaliyete geçirilmesi ve  Akmeder Yayınları Oluşturulması hedeflerimiz yeterli maddi güce sahip olmadığımız  için gerçekleştirilemedi

Bir Buçuk yıllık faaliyet döneminde  elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştık. Tabii ki, eksiklerimiz ve yanlışlarımız da oldu.

Biz göreve başlarken yaptığımız duyurularda, arkadaşlarımızın yönlendirici, yol gösterici eleştirilerine açık olduğumuzu belirttik. Bu tür eleştirileri de hep olumlu olarak karşıladık, hatalarımızı düzeltmeye çalıştık.

Hak verdiğimiz, ancak düzeltmemize imkan olmayan eleştiriler de oldu dedi.

 

YÖNETİM VE DENETİM KURULLARI İBRA EDİLDİ

 

Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu Raporların okunması, görüşülmesi ve ibraları:

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu dernek genel başkan Özhan İMRE tarafından okundu. Denetleme Kurulu raporunu Denetim Kurulu Başkanı Rahmi YILDIRIM tarafından okundu. Okunun raporlar üzerinde görüş bildiren olmadığından, raporlar üyelerin oyuna ayrı ayrı sunuldu ve  raporlar oy birliği ile ibra edildi.

Yapılan dernek organlarının seçimi ile üyelerin oy çokluğu ile dernek genel merkez yönetimine;

Genel Başkan Özhan İMRE, Genel Başkan Yardımcısı Başkan Vekili Tulgay AKBAŞ, Genel Başkan Yardımcısı Teşkilatlanma Osman ŞİRİN, Talha TOPÇİ Genel Başkan Yardımcısı Mali İşler, Tülay AKBULUT Genel Başkan Yardımcısı Sosyal İşler ve Tanıtım Medya Halkla İlişkiler, Barış SAN Genel Başkan Yardımcısı Hukuki İşler, Genel Sekreter Arzu YILMAZ üyelerinin desteği ile seçilmişlerdir.

Yapılan dernek organlarının seçimi ile üyelerin oy çokluğu ile dernek genel merkez denetim kuruluna; Denetim Kurulu Başkanı Çiğdem ERSOY, Denetim Kurulu Raportörü Halil EROĞLU, Denetim Kurulu Üyesi Rahmi YILDIRIM üyelerinin desteği ile seçilmişlerdir.

 

DERNEK GENEL BAŞKANI ÖZHAN İMRE TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPTI

 

Yapılan seçimin ardından Genel Başkanlığa seçilen Özhan İMRE dernek üyelerine teşekkür konuşması yaptı. Dernek üyelerine birlik ve beraberlik içinde 3 yıl görev süresi içinde yönetim kurulu ile beraber hedeflerini siz üyelerimizin desteği ile yapacaklarını söyleyerek, Yeni seçilen yönetim kuruluna, yapılacak işler için verilen yetkiler, iktisadi işletme kurabilmesi, antlaşma/sözleşme yapabilmesi veya kurulmuş bir iktisadi teşekküle iştirak etmesi konusunda, derneğin ihtiyaç duyması halinde taşınmaz mal ve taşınır mal satın alması  sandık kurulması, dernek genel merkezine bağlı olarak şube ve temsilcilikler açılması, bina veya tesis inşa ettirmek, kira sözleşmesi yapmak, dernek lehine rehin ipotek veya ayni haklar tesis ettirmek, devlet memurları için bankalarla kredi görüşmeleri yapılması, eğitim ve öğretim faaliyetleri için yurt, pansiyon; üyeleri için lokal açmaları kullanılması ile bu tesislerin işletilmesi için yönetime oybirliğiyle yetki verildiği için  teşekkür etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat