Özdilek

Aşayiş

Akaryakıt Operasyonunda 60 kişi adliyeye sevk edildi

Akaryakıt ve Vergi Kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen bir guruba yönelik 16 Şubat 2018 tarihinde 72 ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

26 Şubat 2018 Saat: 10:47
Akaryakıt Operasyonunda 60 kişi adliyeye sevk edildi
Akaryakıt Operasyonunda 60 kişi adliyeye sevk edildi

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile örgütlü olarak Akaryakıt ve Vergi Kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen bir guruba yönlik  16 Şubat 2018  tarihinde 72 ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlar kapsamında toplam 112 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan  ve Kocaeli emniyetinde  işlemleri  tamamlanan şüphelilerden 60'ı sabah saatlerinde  körfez adliyesine sevk edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı  koordinesinde, Körfez Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında, örgütlü olarak Akaryakıt ve Vergi Kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen şüphelilere yönelik 16 Şubat günü 72 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi.  11 kişi Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü 101 kişi ise Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. Sonraki günlerde  ise  Kocaeli Polisi 29 kişiyi daha gözaltına aldı. Kocaeli  polisinin son operasyonu ile  gözaltı sayısı 130'a ulaştı. Kocaeli  Polisi tarafından gözaltına alınan ve Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerden, işlemleri tamamlanan 60 kişi, sabah saatlerinden itibaran 20 kişilik guruplar halinde adli merciilere sevk edildi.Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Erzincan KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen planlı ve projeli çalışmalar sonucu,  Dağıtım şirketleri ve akaryakıt bayilerinde kurlu bulunan otomasyon ve yazar kasa sistemlerine dışarıdan müdahale edilerek satış verilerinin silindiği belirlendi.  Ayrıca ithal edilen akaryakıtın dağıtıcı ve bayilik lisansına sahip firmalar tarafından faturasız olarak piyasaya sürüldüğü, düzenlenen faturanın ise şirketlere gider olarak gösterilmesi amacıyla komisyon karşılığında satıldığı ve bu yöntemler ile tahmini olarak devletin 6 aylık dönemde en az   600 Milyon TL vergi kaybına uğratıldığı tespit edildi.Toplanan deliller ile 16 Şubat günü 72 ilde eş zamanlı “Vurgun” kod adlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 803 akaryakıt istasyonu, 10 akaryakıt dağıtım ve 3 otomasyon yazılım firmasında arama ile dijital imaj alma işlemi yapıldı. Öte yandan operasyon kapsamında yapılan titiz takip neticesinde, Kocaeli ilinde  1 akaryakıt dağıtım firmasında ve 1 akaryakıt istasyonunda satış verilerini silerken şüphelilerin suçüstü yakalandığı öğrenildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat