Özdilek

Güncel

73’lü Emekli Astsubaylar Yarhisar’da Buluştu

1973 yılında mezun olup, donanmada yıllarca görev yapmış olan emekli astsubaylar 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 101.yıl dönümünde, Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisini ziyaret etti.

20 Mart 2016 Saat: 22:44
73’lü Emekli Astsubaylar Yarhisar’da Buluştu
73’lü Emekli Astsubaylar Yarhisar’da Buluştu

Meslek yaşamları süresince donanmanın çeşitli gemilerinde ve kara birliklerinde uzun yıllar görev yapmalarının ardından emeklilik dönemini yaşayan astsubaylar zaman zaman bir araya gelerek, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunuyor. Gölcük’ün ilk ve tek müzesi, Türkiye’nin de Karaya Yerleştirilmiş İkinci Su Üstü Savaş Gemisi Müzesi olan, Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisini 18 Mart Çanakkale Deniz Savaşlarının 101.yıl dönümünde 17 kişilik grupla ziyaret etti. 1980-1985 yılları arasında, TCG.Yarhisar’da makine astsubayı olarak görev yapmış olan, müze gemi müdürü İlhan Akbulut’un eşliğinde gemiyi gezen 73 mezunu emekli astsubaylar güvertede, kıç gönder sancağının önünde tüm şehitlere saygı duruşunda bulundu.

 

GRUP SÖZCÜSÜ CELİL SOYER ŞU AÇIKLAMADA BULUNDU.

 

“18 Mart 1915 şehitlerimizi anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin101.yıldönümü münasebetiyle bugün burada, 1973 mezunu deniz astsubaylarını temsilen Çanakkale savaşlarına katılan gemiler adına, Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisinde etkinliğimizi gerçekleştirmek istedik. Arkadaşlar, Çanakkale savaşlarında vatanımız için savaşan ve şehit olmuş ve başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu başkomutan gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aramızdan ebediyete ayrılmış 1973 mezunu şehitlerimizi ve tüm sınıf arkadaşlarımız ile bugüne kadar çeşitli sebeplerle vatan uğruna hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi. Yarhisar’ın müze olmasında emeği geçen her kese teşekkürlerini ileten grup diğer programları için müzeden ayrıldı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat