Özdilek
Fakir Yılmaz
Fakir Yılmaz

Vurmayın ben gazeteciyim..

Alevi Kürt kökenli bir ailenin çocuğu olan ve 'Vurmayın ben gazeteciyim' diye diye gözaltında öldürülmüş bütün gazeteciler arasında, katillerinin suçu mahkeme kararı ile onaylanan ilk gazeteci olan meslektaşım Metin Göktepe&#

11 Ocak 2022 Saat: 11:49

Gazeteci Olmak...
Alevi Kürt kökenli bir ailenin çocuğu olan ve 'Vurmayın ben gazeteciyim' diye diye gözaltında öldürülmüş bütün gazeteciler arasında, katillerinin suçu mahkeme kararı ile onaylanan ilk gazeteci olan meslektaşım Metin Göktepe'nin adına verilen ödülle ödüllendirilen bir gazeteci sorumluluğu ile35 yıla yakındır yapmaya çalıştığı gazetecilik hayatımda hep gerçek bir gazeteci olmak için mücadele ederken gazeteciler adına kutlanan günleri ve 'gazeteci' diye ortalıkta gezenleri de hep sorgulamış bir gazeteci olarak gazeteciler günü olarak ilan edilen günlerde yazacağım yazının nasıl olacağını düşünürken bugün yine bir gazeteciler günü olduğunu gelen mesajlarla anlıyordum.
Ve bugün, 'gazeteciyim' diyenlerin aranıp, kutlandığı günmüş..
Evet bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günüymüş..
Dikkat edin ‘Çalışan’ gazeteciler diyor..
Yani yan gelip, internetten al yapıştır, kur kıytırıktan bir gazete çıkar, al resmi ilanları, bak keyfine demiyor..
Yani ordan, burdan aldığı hazır kalıp haberlerle internet sitesi yap demiyor..
Çalışan Gazeteciler Günü diyor..
Evet bu memlekette, bu ülkede gazeteci olmanın o kadar basitleştiği bir gün de daha’Çalışan Gazeteciler’ gününü kutluyoruz..
Başta hükümetimiz olmak üzere hemen herkes gazetecilerin gününü kutlar, onların olmazsa olmazlar olduğunu belirtip, değerini bildiklerini anlattıkları bir günü daha yaşayacağız..
Gazeteci haber yapan, yorum yazabilen, yaşanan olaylara karşı duyarlı olan, gerektiğinde müdahale edebilen, fikir üreten olduğunu bildiğimiz bir gündeyiz..
10 Ocak Gazeteciler Günündeyiz..
Gazeteci olmanın gururunu, onurunu bir kez daha hissederek yaşadığımız bu anlamlı günlerin gerçek anlamda gazetecilik yapanlara kutlu, mutlu olsun diyorum..
Bugün tam çalışan, şu an dağda, bayırda, çayırda, yolda, havada, ülkede, yurt dışında bulunan ‘Gazeteciyim, bu yönde gerçek anlamda çalışıyorum’ diyen tüm meslektaşlarımın gününü en içten duygularımla kutluyorum..
Gazeteci olmak var olmak demektir..
Gazeteci olmak duyarlıyım demektir..
Gazeteci olmak demokrasi aşığıyım demektir..
Gazeteci olmak ülkesini, halkını, insanını seven demektir..
Çünkü Gazeteci olmak onlar için var olmak demektir..
Ve ölümüne de olsa 'Vurmayın ben gazeteciyim'
10 Ocak Gazeteciler Gününü Kutluyorum..

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

İmamoğlu'nun Erdoğan'ı Klonlaması..2 Nisan 2024 Saat: 12:03
Şimdi adı sanı geçmeyenlerin başında gelen biz Ardahanlıların bir zamanlar gelini olan, Dr. Canan Kaftancıoğlu'nu hatırlayanınız var mı?
Kadın Girişimciler Ardahan'lı mı?1 Kasım 2023 Saat: 01:24
Geçtiğimiz gün sanalda yapılan bir paylaşımda Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İl Kadın Girişimciler İcra Kurulunun belirlendiği ilan edildi
**Ardahan'ı Bu Yıl da Tüm Dünyaya Öyle Çok Tanıttık ki!..22 Ekim 2023 Saat: 20:01
Her yıl ortalama bin ila bin beş yüz kişi göç etmeye devam ettiği için neredeyse Vilayet rütbesi alınıp, yeniden kasaba ilan edilecek.
AK Parti ve MHP'yi Kurtaran Bahçeli..19 Nisan 2022 Saat: 09:34
Bir zamanlar ‘Bitti, tükendi’ denen MHP’yi siyasi arenada hala dimdik ayakta tutan isim kimdir?'
**Cumartesi ölümü...17 Nisan 2022 Saat: 13:49
Bir kuş misali uçup giden hayatın ne kadar kısa olduğunu bir kez daha hissettiğim haberi aldığımda şaşırıp, şok olurken bu haberi nasıl yapacağımı düşündüm.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat