Özdilek
Cavit İnam
Cavit İnam

Ruşen Hakkı'ya vefa

Ruşen Hakkı'nın ölümünün 10. yıldönümü nedeniyle düzenlediği; "RUŞEN HAKKI ULUSLARARASI ŞİİR YARIŞMASI", vefa örneğinin taçlandırılmasıdır.

13 Ocak 2021 Saat: 20:22

  İzmit Belediyesi'nin, Aydili Sanat Derneği ile işbirliği içinde olarak; kentimizin sembol ismi şair, yazar, gazeteci Ruşen Hakkı'nın ölümünün 10. yıldönümü nedeniyle düzenlediği; "RUŞEN HAKKI ULUSLARARASI ŞİİR YARIŞMASI", vefa duygusu ve kadirşinaslık değerleri açısından gecikmeli bir girişim olmasına rağmen; kent kamuoyunda memnuniyet ve sevinçle karşılanmıştır.

   Bu bağlamda, adı geçen projenin gündeme getirilmesi ve kararlaştırılması aşamasındaki bir takım soruların cevaplanması; projenin sürdürülebilirliği ve başarısı açısından bir zorunluluk olarak ortaya çıkmıştır. Yerel yönetimlerin başarısının; katılımcı, çoğulcu ve kapsayıcı bir yaklaşımla ilintili olduğu genel kabul görmüştür. Bu ilkeler doğrultusunda olarak; edebiyat ve sanat çevrelerinde tanınan, eserleriyle saygın bir yer edinen, Ruşen Hakkı adına düzenlenen yarışma için, arka planda ne gibi altyapı çalışması yapılmıştır? Hangi kurumlardan bilgi alınmış, ilişki içerisine girilmiştir? Ulusal düzeydeki tüm ödüllerin organizasyonunda, ailelerin genel olarak başat rol üstlendiği ortadadır. Bu gerçeklik karşısında; Ruşen Hakkı'nın kültürel ve sanatsal birikimini temsil eden ailesi ile, hazırlık aşamasında nasıl bir işbirliği sağlanmıştır? Aileyi temsilen bir kişiye seçici kurulda neden yer verilmemiştir? Uluslararası şiir yarışması uygulamaları incelenmiş midir? Türkçe yazılma şartı koşullara uygun mudur?

 

Kentimizin gururu olan, kültürel ve toplumsal yaşamımızda büyük izler bırakan, hepimizin sevgi ve saygısını kazanan değerli büyüğümüz Ruşen Hakkı ağabeyimizi gelecek kuşaklara aktarmak için; iyi niyet duygusu içinde hazırlandığına yönelik bir şüphe olmayan, anma projesi ile ilgili akla takılan bu ve benzeri soruların yanıt bulmasının; bu doğrultuda varsa, eksiklerin biran önce giderilmesinin gerektiğine inanıyorum. Değerli şair, yazar Ruşen Hakkı'yı bu vesileyle bir kez daha rahmet, minnet, sevgi ve saygıyla anıyor, ışıklar içinde uyumasını diliyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

"İzmit Kent Lokantası" ve sosyal belediyecilik29 Şubat 2024 Saat: 23:04
Sosyal belediyecilik ve halkçı uygulamalar doğrultusunda; İzmit Belediye Başkanı, Sayın Fatma Hürriyet Kaplan'ın girişimlerini takdir ile karşılıyorum.
Kayıp Roma Başkenti Nikomedia, bu konferansla taçlandırıldı27 Kasım 2023 Saat: 16:43
İzmit tarihini arıyor. Bu doğrultuda yapılan arkeolojik çalışmaların tanıtımına yönelik; Nikomedia: Roma İmparatorluğu Başkenti'nden, Türk Endüstri Başkentine temalı konferans harikaydı.
CHP’de değişim ve iktidar umudu23 Kasım 2023 Saat: 14:44
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde, seçim yenilgisinin ardından dile getirilen değişim talebinin, yakın ayda yapılan, olağan kurultayında delegeler tarafından karşılık görmesinin sağladı.
CHP kongresi, toplumsal umutları yeniden yeşertti!6 Kasım 2023 Saat: 23:41
CHP'nin anılan kongresi itibariyle, toplumsal umutların yeniden yeşermesi sağlanmıştır.
Kocaeli kitap fuarına güncel bakış15 Ekim 2023 Saat: 20:11
Ülkemizde, giderek yaygınlık kazanan kitap fuarlarının, kent yaşamında, toplumsal karşılığının olduğunu, büyük ilgi gördüğünü, sosyokültürel dünyamıza renk ve değer kattığını izliyoruz.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat