Özdilek
Rana Sinem Siklon
Rana Sinem Siklon

Gelmekte Olanın Gücünü Kabul Etmek

Seçim atmosferine girmiş bir ülkede çiçek ekmekle uğraşamayacağıma karar verdim.

19 Ekim 2021 Saat: 19:07

Dikkatle olan biteni takip ediyorum. Sade bir vatandaş olarak dikkatimi çeken birçok olay oluyor. Mesela, iktidar kanadı gelmekte olanın gücünü kabul ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldukça etkili ve çarpıcı adımlar atıyor. Genel Başkan  “Devlet adamı nasıl olunur” sorusunu uygulamalı olarak cevaplıyor.

Geçen akşam sosyal medyada gezinirken Kemal Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı video hesabıma düştü.  Sayın Genel Başkan’ın videosunu izledim. Kemal Kılıçdaroğlu ünlü devlet memuru Teoman’a da selam söylediği videosunda devlet memurlarını açık şekilde uyardı. Kılıçdaroğlu videosunda hem TÜGVA’ya yönelik devlette kadrolaşma iddialarını hatırlattı hem de bürokratlardan kanun dışı emirlere uymamalarını istedi.  Kılıçdaroğlu bürokratlara emir aldıkları için yaptıkları kirli işlerden sıyrılamayacaklarını söyledi.

Ana muhalefet lideri Merkez Bankası Başkanını ziyaret ediyor, devlet memurlarına kirli işler yapmamaları için sesleniyor. Son günlerde yaptığı etkili çıkışlarla önemli siyasi mesajlar veren Kemal Kılıçdaroğlu Merkez Bankası Başkanı’nı ziyaret ederek ilk seçimde iktidar değişiyor mesajını veriyor. Devlet memurlarına yaptığı uyarılar ve kirli işlere bulaşmama çağrısı da geliyor gelmekte olan sloganını bir hayli doğruluyor.

Merkez Bankası Başkanı’nı ziyaret ederek  Şahap Kavcıoğlu’na uyarılarda bulunması “iktidara geliyoruz” anlamına geliyor.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu sabah saatlerinde randevu isteyen Kemal Kılıçdaroğlu’nu öğleden sonra davet etmesi de oldukça önemli. Bu davetten mutlaka Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haberi vardır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Merkez Bankası Başkanı’nı ekonomi kurmaylarıyla ziyaret etmesi Cumhurbaşkanı’nın muhalefetin gücünü kabul ettiği anlamına gelir. Kılıçdaroğlu’nun kanunsuz işleri yapan ve iktidarın yanlışlarına ortak olan kamu görevlilerine yaptığı çağrı iktidara yaklaştıkları konusunda verdiği en güzel mesajlardan biri.

Reza Zerrab’ın teklif ettiği rüşvetleri almayarak ünlü olan Memur Teoman’a gönderdiği “Yanındayız” mesajı kanunsuz iş yapmaya direnen, baskılara boyun eğmeyen bu nedenle sürülen, ceza alan ya da işine son verilen memurlara “Geliyoruz yanınızdayız” anlamı taşıyor.

Hukukçular Anayasa’nın 137. Ve Devlet Memurları Kanunu’nun 11. Maddesini anımsayacaktır. İşte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı video bu kanun hükmünü anımsatıyor. Bakın bu kanun hükmü ne diyor?

 “Kamu hizmetlerinde herhangi bir sıfat ve suretle çalışmakta olan kimse, üstünden aldığı emri, yönetmelik, tüzük, kanun veya Anayasa hükümlerine aykırı görürse yerine getirmez ve bu aykırılığı o emri verene bildirir. Ancak üstü emrinde ısrar eder ve bu emrini yazı ile yenilerse, emri yerine getirir, bu halde emri yerine getiren sorumlu olmaz.

Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez; yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz.”

Bu kanun hükmü konusu suç oluşturmayan fakat hukuka aykırı şekilde yazılı emir veren amirler bu işlemler nedeniyle sorumlu olacaklar ve yargılanmalarına ait. Konusu suç olan bir emri sadece ve sadece yazılı olduğu için uygulayan kamu görevlisi de amiri gibi sorumlu olacak ve yargılanacak.

Kılıçdaroğlu verdiği mesajlarla şu anda görevde olan devlet memurlarını etkileyerek devlet memurlarına gelecek günleri düşünmeleri için olanak sunuyor.  Kılıçdaroğlu’nun verdiği mesajlar  Reza Zerrab’ın geçemediği Teoman gibi dürüst memurlara da Millet İttifakı iktidarında takdir edileceklerine dair bir teminattır.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

“Yerel Halk” Neyse Artık!23 Nisan 2024 Saat: 11:26
Özgür Özel tarihi bir zafer kazandı.
Sandığa gitmeyen seçmenler kimler? AKP’liler mi?11 Nisan 2024 Saat: 23:22
Seçimden sonra benim de çok merak ettiğim bir soru vardı.
Kan Ve Ruh Kaybı Varmış!6 Nisan 2024 Saat: 11:40
Büyükşehirlerde büyükşehir belediye başkanları görevi devralmaya başladılar.
AKP Kaybettiği Seçimden Ders Çıkarttı Mı?3 Nisan 2024 Saat: 10:14
Aslında bugün seçim analizleri yapmaya devam edecektim.
22 yıl aradan sonra bahar gelmiş memleketime …2 Nisan 2024 Saat: 11:13
Hepimizi tebrik ediyorum. Hem sandık başına gittiğimiz hem sandıklara sahip çıktığımız hem de çok vakur bir şekilde bu başarıyı kutladığımız için.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat