Özdilek
Bilal Dündar
Bilal Dündar

Bu ayıba sebep olanlar utansın

Geçmiş yıllarda ihmal edilen illerin arasında Kars başta gelmektedir.

10 Haziran 2019 Saat: 00:09

İklimin sert, kış aylarında uzun olması ve iş imkanının kıt olması gibi bir çok neden yüzden Kars bu anda ki nüfusun 25 katı kadarını göç verdiği bilinmektedir. Bu göç olayına başka ihmallerinde etken olduğu bilinmektedir.

Memurun acemisi, olumsuzlukları nedeni ile cezalandırılacak görevliler buralara gönderildi. Bunun gibi nedenlerde eklenince olumsuzlukların artması göçü tetikledi.  Kars da hayvancılıkla geçim sağlanmaktadır. Kars, Erzurum ve Ağrı hayvan ihracı ile Sovyetler ' in et ihtiyacını karşıladığını çok iyi hatırlıyorum. Kars, Artvin ve Tunceli okuma yazma oranının en yüksek olduğu illerimizdi.

Tek çaresi okuma olan gençler memur olunca hep batıya gidip bir daha geri dönmediler. Ekonomik ve siyasi ihmallerinde eklenmesi ile devasa göçler yaşandı. Bu olay ise problemleri çoğaltarak ülkenin karşısına maliyeti artırıcı sonuçlar çıkardı. Büyük göç veren Kars'ı sosyolojik ve ekonomik yönden kısaca değerlendirmemizin sebebi hepimizi üzen ve kızdıran Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilge'nin tutum ve davranışıdır. Kars Belediyesi olarak verdikleri haberi aynen aktarıyorum.

HATIRLATMA VE KINAMA

Ermeniler yüz yıllarca Osmanlı Devletinin sadık bir vatandaş gibi yaşadılar. Devlet kademesinde en önemli mevkilere kadar yükseldiler. Bazı devletlerin kışkırtması ve vaadi ile ekmeğini yediği Osmanlı'yı arkadan vurdular. Kars, Erzurum ve Ağrı da 0nbin insanı katlettiler.  ASALA Terör Örgütü eli ile 44 Hariciye mensbumuzu çeşitli ülkelerde kalleşçe katlettiler. Azerbaycan topraklarının yüzde 20 sini işgal ettiler. Bir gecede Hocalı da 613 insanı katlederek soykırım yaptılar. Ellerindeki kan hala tazeliği ile duruyor. Hangi birisini sana sayım.  Bütün bunları ve de daha fazlasını bilmektesiniz.

Her toplumun hassas olup dokunulmasını asla istemeyeceği konusu var. Tıpkı Belediye Başkanı olarak senin tahrik amacı taşıyan şov karakterli Ermeni ziyaretçileri kabulün gibi. Şunu biliniz ki arı kovanına çomak soktunuz. Dün Kocaeli Üniversitesi'nde yatan hastamız  ile beraberken Kars'tan geçmiş olsun diye arayan ve size oy veren bir kişi söyledi. "Ayhan başkan lüzumsuz ve hatalı bir şey yaptı. Acaba başarılı olamayacağını anlayıp başka yollara sapmak amacı ile mi yaptı diye düşünüyorum " dedi. Kınıyor musun diye sorunca tabi ki kınıyorum dediler.

Doğal olarak bizde şiddetle kınadığımızı buradan duyuruyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Kocaeli Üniversitesi Hastahanesi23 Mart 2022 Saat: 10:53
Kocaeli Üniversitesi yurt içinden ve yurt dışından binlerce öğrenciye eğitim vermektedir.
Çanakkale geçilmez dedirttik18 Mart 2022 Saat: 09:16
Çanakkale Savaşı I Dünya Savaşı sırasında 1915 1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara Muharebesi dir
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ7 Mart 2022 Saat: 12:28
Dünyada ilk kez 1857 Türkiye'de 1921 kutlanan ABD teksitil sektöründe çalışan binlerce kadın ücret ve çalışma koşullarının düzeltilmesi için tepki göstermek için 129 kadın bir fabrikada hak arama için bir araya gelirler.
Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği5 Mart 2022 Saat: 14:49
Kafkas İslam Orduları (Nuri Killigil Paşa)
31 Aralık Dünya Azerbaycanlıları Hemreylik Günü30 Aralık 2021 Saat: 15:46
31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik (Dayanışma) Günü, Azerbaycan Türklerinin sembolik olarak birlik ve beraberlik günüdür.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat