Yerel seçim başarısı, demokrasi açısından umut oluşturmuştur!

14 Nisan 2024 Saat: 13:23
Cavit İnam
Mahalli seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'in, "Türkiye İttifakı" söylemi ile, birinci parti olarak elde ettiği büyük başarı, demokratik güçler açısından, geleceğe yönelik umut oluşturmuş, sevinç yaratmıştır.

Sağlanan bu olumlu sonucun, partiyi rehavete sokmadan, gelecek seçimlere  yönelik hazırlıklara şimdiden başlanması gerektiğini düşündürtmüştür.

 CHP yönetim kadroları açısından, öncelikle ve ivedilikle yapılması gerekenin; demokratik bir tüzük ile parti içi demokrasinin sağlanmasının olduğuna inanıyorum. Bu bağlamda, yeni üye kazanımı yanında, eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesi, vizyoner bir bakış ile, yeni eylem planlarının oluşturulması gerektiğini varsayıyorum. Ayrıca, bölgesel ve gelir dağılımı eşitsizliğini düzeltecek doğrultuda: Maliye, ekonomi, sanayi, tarım; bilimin vardığı aşamaya uygun eğitim; çağdaş yönetim anlayışına eşdeğer hukuksal reformlar; demokratik düzenleme; dış politik söylem ve eylem planlarının netlik ve somut şekliyle ortaya konması gerekmektedir.

 Yerel yönetimlerde iktidar olma avantajını, geçmiş dönemlerde ki örnek belediyecilik uygulamaları çerçevesinde geliştirerek, devam ettirilmelidir. Belediye başkanları partinin değil, dar kadroculuk ötesi, kentin başkanı olduğunu da göz ardı etmeden, tüm seçmelere eşit uzaklıkta olarak, ayrıcalık yapmadan, eşit ve adil hizmet sunumunu sağlamalıdır. Belediye uygulamaları halka açılmalı, yandaş değil, yetkin kadrolar ile çalışılmalı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı benimsenmelidir. Hizmet sunumunda; azınlıklar değil, başta mağduriyet yaşayanlar olmak üzere, geniş halk kesitini gözeten, halkçı politika uygulamalarına yer verilmelidir. Kadınlar, gençler ve çocuklar öncelenmelidir. Sanat ve kültür yatırımları ön plana çıkarılmalıdır.

 Ülkemiz bugün için; içinde bulunduğumuz ekonomik, toplumsal, sosyal, yasal politikalar ve uluslararası ilişkiler açısından bir çöküntü içinde olduğu genel kabul görmektedir. Ayrışma, bölünmüşlük ve umutsuzluk -özellikle de gençler arasında - had noktaya varmıştır. Oysa ki ülkemiz, yüz yıl önce, Ata'mızın önderliğinde, çağdaş değerler doğrultusunda, yaptığı devrimler ile, Cumhuriyet rejimini inşa etmiş, bölgesinin lider ve örnek oluşturan ülkesi konumuna yükselmiştir. Sahip olduğumuz bu altyapı avantajını, başarılı belediyecilik uygulamalarından ve halkın memnuniyetinden alınacak destek ile, hiçbir grubu dışlamadan, "Türkiye İttifakı"  çerçevesinde iktidar olunması yolunda, CHP'ye  büyük sorumluluk düşmektedir. CHP yönetim kadrolarının ve yerel yöneticilerinin de bu bilinç ve görüşte olduğunu görüyorum. Bu nedenle de, yeni kuşaklar adına, geleceğimiz açısından heyecan duyuyor, umutlanıyorum.

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat