Haber: Özgen Sarıkaya/Net Medya Grup-İGFA-
Kocaeli’nin Derince ilçesinde siyasetin tansiyonu yükseldi. AKP Derince İlçe Başkanı Mustafa Tırpan’ın sosyal medya hesabı üzerinden CHP Derince Gençlik Kolları’nı hedef alan açıklamaları, ilçede tartışmalara neden oldu. CHP Derince Gençlik Kolları Başkanı Mert Duman ve yönetim Kurulu, Tırpan’ın sözlerine karşı sert bir açıklamayla yanıt verdi. CHP’li gençler, anayasal haklarını kullandıklarını vurgulayarak “Kandırılan biz değil, sizsiniz” dedi.
Tartışmanın Fitilini Ateşleyen Paylaşım
Mustafa Tırpan, yaptığı paylaşımda, Derince sokaklarına yapıştırılan "Ekrem İmamoğlu" stickerlarını ima ederek gençleri “suça teşvik etmekle” suçladı. Paylaşımında, “Devletin gözü kulağı her yerde” diyerek aba altından sopa gösteren Tırpan, İmamoğlu’nu da “yolsuzluk iddiası ile cezaevinde” gibi gösterecek şekilde çarpıtmalarla kamuoyunu yönlendirmeye çalıştı.
Tırpan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Akşam Derince'nin her yerine İmamoğlu Yalnız Değil yazılı yapıştırılan stickerler. Her anından her adımından haberim oldu ancak çok üzerinde düşünmedim. Çünkü bu yapılan suçtur. Kanunen bedeli olur. Gençleri kandırıp suça teşvik edenlerin aksine bizler hepsinin iyiliğini istiyoruz diyerek sosyal medyada yaptığı paylaşımda şunlara değinmişti.
Sevgili genç kardeşlerim;
İmamoğlu bir yerde değil kendisi şu an yolsuzluk iddiası ile cezaevinde. Ama Devletin gözü kulağı her yerde.
Aldanmayın, kendinizi kullandırmayın. Okulunuza, eğitiminize, geleceğinize odaklanın. İlime ve bilime yönelin.
Sizi suça ve suçluya övmeye teşvik edenlerin aksine ilimle iştigal eden bu abinizin samimi tavsiyesine kulak verin.
Sizler bizim geleceğimizsiniz. Hepinizi seviyoruz ve iyi olmanızı istiyoruz.
Sevgilerimle açıklamalarını yapmasının ardından CHP Derince Gençlik kolları Başkanı Mert Duman şu açıklamaları yaptı.
Gençliğin Önünü Açın, Yolunu Tıkamayın”
CHP’li gençler açıklamalarında, iktidarın gençleri hedef göstererek siyaseti kriminalize etme çabasını da eleştirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bu ülkenin gençliği, afiş asmayı da, yürüyüş yapmayı da bilir. Bunların hepsi demokratik bir toplumun en temel yapı taşlarıdır. Bizi yasadışı gibi göstermeye çalışmak, gençliğin önünü tıkamaktır. Bu ülke gençliği hiçbir tehditten korkmaz, karanlığa karşı hep birlikte mücadele eder.”
CHP’li Gençlerden Anında ve Sert Yanıt: “Anayasal Hakkımızı Kullandık”
Bu açıklamalara CHP Derince Gençlik Kolları’ndan yanıt gecikmedi. Gençlik Kolları Başkanı Mert Duman imzasıyla yayınlanan açıklamada.
“Biz bu ülkenin kurucu iradesinin partisiyiz. Gençliğimizi, geleceğimizi kimseye teslim etmeyeceğiz. Yapılan tüm çalışmalar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın bize verdiği düşünceyi ifade etme ve yayma hakkı kapsamındadır” dedi.
“Sayın Tırpan, bizi aba altından sopa göstererek sindiremezsiniz. Sokaklara yapıştırdığımız stickerlarda yer alan Ekrem İmamoğlu, İstanbul halkının seçilmiş Belediye Başkanıdır. Hakkındaki cezai süreç, hukuki değil siyasidir. Bizler onun haksız yere cezalandırılmasına karşı demokratik tepkimizi ortaya koyuyoruz. Anayasal hakkımızı kullanıyoruz. Kandırılan biz değil, geçmişte FETÖ ile yol yürüyen sizlersiniz. Gençliği tehditle, yalanla değil akılla, bilimle, hak ve hukukla Demokrasiyle, Cumhuriyet değerlerini anlatmak bizim görevimizdir”
Duman şu ifadeleri kullandı:
Cumhuriyet Halk Partisi Derince Gençlik Kollarımızın tarafından yürütülen, tamamen demokratik ve anayasal haklara dayalı saha çalışmasına ilişkin AKP Derince İlçe Başkanı Mustafa Tırpan, aba altından sopa göstererek biz gençleri hedef almış, “kandırıldığımızı” ve “kullanıldığımızı” iddia etmiştir.
Sayın Tırpan, açık konuşalım:
Ne kandırılan biziz, ne de kullanılan!
Biz bu ülkenin en köklü gençlik örgütlerinden birinin onurlu neferleriyiz. Biz, bu ülkenin vicdanıyız, umuduyuz, değişim ve direnç gücüyüz. Biz gençler, hukuksuzluğa boyun eğmeyiz; adaletsizliğe karşı susmayız.
Gençleri düşünüyorsanız, biz de birkaç şey sormak istiyoruz:
• Gençler bu kadar düşünülüyorsa, neden bir KYK bursuyla ay sonunu getirmek imkânsız hale geldi?
• Neden üniversite kantinlerinde bir tost, bir çay lüks oldu?
• Neden Kocaeli Üniversitesi’nde engelli tuvaleti talep eden bir arkadaşımıza bile tepki gösteriliyor?
• Neden gençler için verilen her önerge Meclis’te partiniz tarafından reddediliyor?
• Neden atanamayan yüz binlerce genç yıllardır beklerken, mülakatla liyakatsiz atamalar yapılıyor?
• Neden bir üniversite mezunu genç, ya işsiz ya da asgari ücrete mahkûm ediliyor?
Sayın Tırpan, biz gençleri düşündüğünüzü değil, bizden korktuğunuzu biliyoruz. Korkuyorsunuz çünkü susmayan, sorgulayan, boyun eğmeyen bir gençlik geliyor!
Sticker çalışmamızla ilgili “suç” ithamınız tamamen dayanaksızdır. Ne bir gözaltı ne de bir ifade alma söz konusu olmuştur. Devletin ilgili makamları tarafından da suç teşkil etmediği açıkça ortaya konmuştur. Yani korkularınız sadece size aittir.
“İmamoğlu cezaevinde” demişsiniz. Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu belki fiilen cezaevindedir, ama siz televizyonu açtığınızda onu göreceksiniz. Sokağa çıktığınızda afişlerde, sosyal medyaya girdiğinizde gönderilerde, gençlerin umut dolu gözlerinde hep onunla karşılaşacaksınız.
Çünkü biz biliyoruz
Siz ne kadar sökseniz de biz yeniden asarız. Siz ne kadar susturmaya çalışsanız da biz yeniden haykırırız. Siz yasakladıkça biz çoğalırız.
Kurtuluş yok tek başına! Ya hep beraber, ya hiçbirimiz!
Saygılarımızla,
Mert DUMAN
CHP Derince Gençlik Kolları Başkanı
CHP Gençliği Susmayacak
CHP Derince Gençlik Kolları, ilerleyen günlerde de alanlarda olacaklarını ve halkla buluşmaya devam edeceklerini açıkladı. Mert Duman, “Gençlik olarak korkmadan, yılmadan, baskıya boyun eğmeden mücadelemizi sürdüreceğiz. Demokrasi, adalet ve özgürlükten yana olan herkesin yanındayız. Gençliğin sesi sokakta yükselecek” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.