Özdilek

Siyaset

“DARICA’NIN SINIRLARININ YENİDEN BELİRLENMSİNİ İSTEDİ

MHP Darıca Belediye Başkan Adayı Arif Gülen, adaylık açıklamasından sonra ilk kez buluştuğu basın gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gülen’i MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve ilçe Başkanı Erkan Azeri’de yalnız bırakmad

2 Nisan 2013 Saat: 12:44
“DARICA’NIN SINIRLARININ YENİDEN BELİRLENMSİNİ İSTEDİ
“DARICA’NIN SINIRLARININ YENİDEN BELİRLENMSİNİ İSTEDİ

MHP Darıca Belediye Başkan Adayı Arif Gülen, ‘Darıca’nın sınırlarına ve imkanlarına sahip çık’ kampanyasıyla ilk seçim çalışmasını başlattı. Sinevizyon eşliğinde, ayrıntılı harita ve dökümanlarla basının karşısına çıkan Gülen,  06 Mart 2008 yılında ilçe olan Darıca’nın sınırlarının çok kötü bir biçimde yapılandırıldığını, Darıca’ya haksızlık yapıldığını, şekilsiz bir ilçenin ortaya çıkarıldığını ifade etti.

İLÇE OLARAK ÖDÜLLENDİRİLDİK AMA KANDIRILDIK

Gülen açıklamasında, “Darıca 2008 yılında ilçe olarak büyük ödül aldı. Ancak saçma sapan belirlenen sınırlarla resmen kandırıldı. Darıca halkı büyük ihmale uğradı. Burada yapılana değil, yapılmaması gereken ihmale ve bu ihmalin verdiği zararları anlatmak lazım. Sınır belirlenirken demiryolu baz alındı. Peki neden D100 karayolu dikkate alınmadı?  TSE, GYTE, Şişecam, Kroman Çelik ve Sarkuysan neden Gebze’ye bırakıldı?  Eskihisar’ın tamamı tren yolunun altında kalmasına rağmen neden Darıca’ya bağlanmadı?  Bu soruları cevaplayacak kimse de yok. Darıca sınırları zikzaklarla çizildi. Ne arazi, ne sanayi, ne gelir getiren kurumlar  ne de köyümüz var. Ortada büyük haksızlık var. Kuşkusuz, gözümüz Gebze’nin bir şeyinde değil. Gebze’nin il olmasını savunuyoruz ve kendimizi Gebzeliler kadar Gebzeli hissediyoruz. Ama ortada haksızlık ve hukuksuzluk var.

SINIR TUZLA’DAN DİLOVASI’NA KADAR OLMALIYDI

Peki bu sınır nasıl olmalıdır? Az öncede söylediğim üzere D 100 Karayolu baz alınmalı ve Tuzla İlçe sınırının Ankara istikametine gidiş yönü, D 100 Karayolunun altı,  Dilovası ilçe sınırına kadar Darıca olmalıdır. Coğrafi olarak büyümesi mümkün olmayan Darıcamızın maalesef şehir girişi de yoktur… Bu sayede Bir Darıca silüeti, girişi ve ticari alanlarının zenginliği ile katma değer kazanan ivme kazanan bir ilçe olması sağlanacaktır…Bu konunun Sevgili Gebzeli hemşerilerimizi rahatsız etmesi söz konusu olmamalıdır… Gebze’nin yüzölçüm sıkıntısı olmadığı gibi ticari alan ve sanayi sıkıntısı da yoktur... Gebze’nin kaybı bu projede sadece deniz kıyısı olarak Eskihisar olabilir. Zaten bizim yapacağımız çalışma ve projeler ile Gebzeli vatandaşlarımız sadece Eskihisar sahilini değil, tüm Darıca sahilini gelip gezeceklerdir.

BASİRETLİ DURUŞ SERGİLEYEMEDİLER

Bu konu dönemin Gebze Belediye Başkanı’nın, mevcut Darıca Belediye Başkanı’na attığı bana göre siyasi bir çelmedir. Darıca Belediye Başkanımız belki iyi niyetle İlçe Belediye Başkanı olmanın hevesi veya parti büyüklerine olan saygısı, bağlılığı nedeni ile sesini çıkaramamış fakat Başkanı olduğu Darıcanın hakkını maalesef savunamamış bu konuda basiretli duruş sergileyememiştir.

 

 

HUKUKİ SAVAŞ BAŞLATACAĞIM

Darıca’nın gerçek sınırlarına kavuşması için, büyük bir kampanya başlatıyoruz. Bunun için ilk olarak hukuki bir savaş başlatacağım. Bu yolda bana destek olan herkese teşekkür ederim. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak bu olayı üstlensin ve savaşını sürdürsün daima arkasında olacağım. Çünkü bu sorun hepimizin sorunu” dedi.

Seçim kampanyasına, Darıca’nın sınırlarının yeniden düzenlenmesi projesi ile başlayan Gülen, Darıca’nın ihtiyacının enaz  dört  giriş karşılayabileceğini söyledi ve karabacak tarafından yaptırılan kent giriş kapısını gereksiz, anlamsız ve komik buldu.

DEV PROJELER GELİYOR

Gazetecilerin soruları üzerine  proje seçim stratejisi ve projeleri hakkında da  genel bilgiler veren Gülen, “Darıca bir sanayi kenti olmayacak. Turizm ve ticaret kenti olacak. Kenara atılan bölgenin en uzun sahil şeridi projelerle kente kazandırılacak. Gençlik ve yaşlılara yönelik projeler uygulanacak. Belediye başkanı olduğumda uygulayacağımız projeler hakkında uzman ekiplerimiz çalışıyor.” dedi.

Darıca’ya gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse Darıca Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu, Bayramoğlu’nun bitirildiğini de vurgulayan Gülen, göreve geldiklerinde modern bir kent ortaya çıkaracaklarını söyledi.

45 BİN OY ALACAĞIM

Gülen, seçimde 45 oy alacaklarına da inandıklarını ifade ederek, “kazanamayacağım bir yola çıkmam.” Diye iddialı açıklamalarda bulundu. İlçe başkanı Erkan Azeri ve İl başkanı Aydın Ünlü’de  Gülen’in kazanacağına inandıklarını ifade etti

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat