Özdilek

Ekonomi

Zeytinoğlu mart ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu mart ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

23 Mart 2018 Saat: 08:08
Zeytinoğlu mart ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi
Zeytinoğlu mart ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu hem Kocaeli hem Türkiye imalat sanayi kapasite kullanım oranında mart ayında da artış olduğuna dikkat çekerek “Kapasite kullanım oranlarındaki bu artışta otomotiv sanayinin etkisini görüyoruz.” dedi. Özellikle otomotiv sektörünün yüzde 86,8’lik kapasite kullanım oranı ile yüksek bir performans gösterdiğine dikkat çeken Ayhan Zeytinoğlu, “Bununla birlikte tekstil, ağaç ürünleri, diğer ulaşım araçları ve ana metal sanayinde de kapasite kullanım oranlarının yüzde 80’in üzerinde gerçekleştiğini görüyoruz.” dedi.

Merkez Bankası verilerine göre mart ayı kapasite kullanım oranı bir önceki yıla göre Türkiye genelinde yüzde 76,7’den 1.1 puan artışla yüzde 77.8’e çıkarken Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre martta Kocaeli sanayinin kapasite kullanım oranı 0.1 puan artışla yüzde 70.7’den yüzde 70.8’e yükseldiğini belirten Zeytinoğlu, “Memnuniyet verici olan bu artışları geleceğe yönelik üretim ve büyüme beklentilerimiz açısından olumlu buluyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Kocaeli sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranlarının geçen aya göre de 0.2 puan yüksek olduğunu belirten Zeytinoğlu, “Yaptığımız anket sonuçlarına göre firmalarımızın yüzde 63’ü geçen aya göre kapasite kullanımlarının arttığını belirtti.” dedi. Kocaeli firmalarının iç ve dış piyasadaki gelecek dönem beklentilerini açıklayan Ayhan Zeytinoğlu, “Firmalarımızın yüzde 22’si nisanda alınan iç piyasa sipariş miktarının arttığını, yüzde 65’i bu miktarın değişmediğini ve yüzde 13’ü azaldığını belirtmiştir. Benzer şekilde ihracat yapan firmalarımızın yüzde 25’i dış piyasa siparişlerinin arttığını, yüzde 61’i sipariş miktarında bir değişme olmadığını ve yüzde 14’ü ise azaldığını ifade etmişlerdir.” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat