Özdilek

Ekonomi

Zeytinoğlu kısa çalışma ödeneği uygulaması kararını değerlendirdi

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu kısa çalışma ödeneği uygulaması kararını değerlendirdi

10 Kasım 2018 Saat: 15:48
Zeytinoğlu kısa çalışma ödeneği uygulaması kararını değerlendirdi
Zeytinoğlu kısa çalışma ödeneği uygulaması kararını değerlendirdi

Ayhan Zeytinoğlu kısa çalışma ödeneği uygulaması kararını değerlendirdi

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu , kısa çalışma ödeneği uygulamasıyla ilgili yayınlanan yeni yönetmelikte 'zorlayıcı sebep' tanımı yapıldığını belirterek, “Düzenlemeyle sıkıntıya düşen firmalarımız elemanlarını çıkarmak zorunda kalmayacak, çalışanlar da işlerini kaybetmeyecek. Kararı yerinde ve çok olumlu buluyoruz.” dedi.

 

Kur ve faizlerdeki artış ile ekonominin içinde bulunduğu durum nedeniyle çok sayıda sanayicinin üretimlerinde daralma yaşadığını belirten Ayhan Zeytinoğlu, “Ekonomik darboğazın en olumsuz sonucunu işsizlik oranlarının yükselmesinde yaşıyoruz. Bu uygulamanın iş gücünde süreklilik sağlayacağını da bekliyoruz.” dedi.

 

-"İşverenin kendi sevk ve idaresinden kaynaklanmayan, önceden kestirilemeyen, bunun sonucu olarak bertaraf edilmesine imkan bulunmayan, geçici olarak çalışma süresinin azaltılması veya faaliyetin tamamen veya kısmen durdurulması ile sonuçlanan dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumları ya da deprem, yangın, su baskını, heyelan, salgın hastalık, seferberlik gibi durumları" şeklinde "zorlayıcı sebep" tanımı getirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat