Özdilek

Ekonomi

Zeytinoğlu,İşsizlik ve bütçede performansımız iyi

Zeytinoğlu bütçe rakamlarını ve işsizlik oranını değerlendirdi İşsizlik ve bütçede performansımız iyi dedi.

15 Aralık 2017 Saat: 20:26
Zeytinoğlu,İşsizlik ve bütçede performansımız iyi
Zeytinoğlu,İşsizlik ve bütçede performansımız iyi

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, işsizlik ve bütçe performansına yönelik son verilerin büyüyen Türkiye ekonomisinin olumlu gidişatını gösterdiğini söyleyerek, “Alınan önlemlerin ekonomideki yansımaları birer birer ortaya çıkıyor. Bu nedenle teşviklerin 2018’de sürdürülmesi de önem kazandı.” şeklinde konuştu.

 

TUİK tarafından açıklanan eylül ayı işsizlik oranının geçen yıldan 0.7 puan gerileyerek yüzde 10.6 düzeyinde gelmesinin sevindirdiğini belirten Başkan Zeytinoğlu: “Eylül ayı işsizlik oranının geçen yılın aynı ayına göre 0,7 puan gerileyerek yüzde 10.6 olarak gerçekleşmesinden memnuniyet duyuyoruz. Genel trende göre bu aylarda işsizliğin mevsimsel etkilerle yönünü yukarı çevirdiğini biliyoruz. Bunda Kredi Garanti Fonunun ekonomiye verdiği katkının ve istihdama yönelik teşviklerin etkili olduğunu görüyoruz." dedi.

 

Zeytinoğlu geçen yılın eylül ayından bu yana 1 milyon 233 bin kişinin istihdam edildiğini vurgulayarak, "Geçen yılın eylül ayından bu yana 1 milyon 233 bin kişinin istihdam edildiğini görüyoruz. 2016'da ise bir önceki yıla göre bu rakam sadece 404 milyondu. Geçen sene ile kıyasladığımızda 15 Temmuzun etkilerinin silindiğini görebiliyoruz. Teşviklerin önümüzdeki dönem de istihdama katkı sağlayacak yönde sürdürülecek olmasını olumlu değerlendiriyoruz. Ve tüm bu etkilerin 2018'de işsizlik oranına pozitif etki ederek azaltmasını arzu ediyoruz." dedi.

 

Eylül'de istihdam artışının ağırlıklı olarak hizmetler sektöründen geldiğinin altını çizen Zeytinoğlu, "Önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırdığımızda tarım sektörünün istihdam edilenler içindeki payının 0.2 puan, sanayi sektörünün payının 0.3 puan azaldığını, hizmetler sektörünün payının 0.4 puan arttığını, inşaat sektörünün payının ise değişim göstermediğini görüyoruz. İşsizlikteki sağlıklı ve sürdürülebilir gerileme için sanayinin istihdam yaratmasını özellikle istiyoruz. İstihdam Şurası’nda Cumhurbaşkanımız da önümüzdeki dönem için işsizliğin azaltılması kapsamında alınacak tedbirler ve teşviklerden bahsetti. Burada imalat sanayi sektöründe gelecek yılki teşviklerde ilave çalışanlarda tüm sigorta primleri ve vergilerin ödenmesi gibi kolaylıklar geleceğini söyledi. Bunu çok yerinde buluyoruz." dedi.

 

-KSO Başkanı kasım ayı bütçe rakamlarını da değerlendirdi

 

Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan kasım ayı bütçe rakamlarını değerlendiren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Kasım ayında bütçe gelirlerimiz yüzde 7.3 artarak 65.2 milyar TL olarak gerçekleşti. Bütçe giderlerimiz ise yüzde 11.8 artış gösterdi. Giderlerin, gelirlerden daha fazla artmasına rağmen, kasımda bütçemiz 8.5 milyar TL fazla vererek iyi bir performans gösterdi." dedi.

On bir aylık bütçe açığının 26.5 milyar TL olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, "Geçen yılın aynı döneminde bu açık 2.1 milyar TL idi. Bu yıl aynı dönemin on katından fazla açık verdik. OVP programa göre aralık ayında 35.2 açık vereceğimizi görüyoruz." diyerek denk bütçeyi çok önemsedikleri vurgusunu tekrarladı. 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat