Özdilek

Ekonomi

Zeytinoğlu: Enflasyon hedefinden uzaklaşmamalıyız

KSO Başkanı Zeytinoğlu: Enflasyon hedefinden uzaklaşmamalıyız

4 Nisan 2018 Saat: 00:21
Zeytinoğlu: Enflasyon hedefinden uzaklaşmamalıyız
Zeytinoğlu: Enflasyon hedefinden uzaklaşmamalıyız

Üretici fiyatlarındaki artışın sürdüğüne ve döviz kurlarındaki artışın da maliyetleri artırdığına dikkat çeken Ayhan Zeytinoğlu, “Enflasyon hedefinden uzaklaşmamalıyız.” mesajı verdi.

TUİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulunan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Döviz kurlarının maliyetleri arttırıcı etkisiyle ÜFE mart ayında yıllık yüzde 14.28’e yükseldi. Kur geçişkenliği etkisinin ilerleyen dönemde daha yakından hissedileceği ve ÜFE’deki yükselişin devam edeceğini bekliyoruz.” dedi.

ÜFE alt sektörlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Zeytinoğlu, imalat sanayinde aylık yüzde 1.79 fiyat artışı olduğuna işaret ederek;  “Bazı imalat sektörleri fiyat artışları bakımından fazlasıyla dikkat çekiyor. Ana metaller, Kok ve rafine petrol ürünleri, Ham petrol ve doğalgaz sektörlerinde yıllık fiyat artışları yüzde 25’in üzerinde seyrediyor. Bunlar yüksek oranlar.” dedi.

 

TÜFE’nin yüzde 0.99'luk bir aylık gerçekleşmeyle yıllık bazda yüzde 10.26'dan yüzde 10.23'e bir gerileme gösterdiğini ifade eden Ayhan Zeytinoğlu, “Yıllık TÜFE'de sınırlı bir gerileme görüyoruz. Ancak ÜFE’deki yükselişin zamanla TÜFE’ye yansıyacak olması öngörülen hedeften uzaklaştığımızı gösteriyor. Yılı çift haneli rakamla kapatabiliriz.” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat