Özdilek

Ekonomi

Zeytinoğlu: “Cari açık düşmeye devam edecek”

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu:“Cari açık düşmeye devam edecek”

13 Kasım 2018 Saat: 09:39
Zeytinoğlu: “Cari açık düşmeye devam edecek”
Zeytinoğlu: “Cari açık düşmeye devam edecek”

Zeytinoğlu: “Cari açık düşmeye devam edecek”

Merkez Bankası tarafından açıklanan cari işlemler dengesini değerlendiren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, yıllık cari açıkta gerilemenin eylülde de devam ettiğini belirterek, “Yıllık cari açığın bu ay da gerilediğini memnuniyetle görüyoruz. Eylül ayında 1.83 milyar dolar cari fazla verdik. Yıllık cari açığımız ise eylül itibariyle 46.05 milyar dolara geriledi. Yıllık açıktaki gerilemenin devam edeceğini bekliyoruz.” dedi.

 

Eylül ayında cari fazla verilmesinde dış ticaret açığındaki daralmayla birlikte turizm gelirlerinin katkısının görüldüğünü söyleyen Ayhan Zeytinoğlu, “Kurun yükselmesi ihracatta çok olumlu bir ivmelenme sağladı. İthalatın da gerilemesinin yine kurlara bağlı olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla eylülde dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre 5.9 milyar dolar iyileşme gösterdi. Turizm gelirlerinden de geçen yılın aynı döneminin üzerinde bir katkı geldi. Tüm bunlar eylül ayında da cari fazla verilmesini sağladı.” dedi. Dış ticaret performansına bağlı olarak ekimde de cari fazla beklediklerini söyleyen Zeytinoğlu, “Ekim ayında dış ticaret açığı yüzde 92 oranında geriledi. Dış ticaret açığındaki bu gerileme cari açığa da olumlu yansıyacaktır. Önümüzdeki aylarda yıllık cari açıktaki gerilemenin devam edeceğini bekliyoruz.” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat