Özdilek

Siyaset

Yürüyüş Yolu İçin Soru Önergesi

(HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, İzmit Yürüyüş Yolu’ndaki tadilatın 8-9 aydır bitirilmeyen tadilatı hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

17 Ocak 2022 Saat: 14:40
Yürüyüş Yolu İçin Soru Önergesi
Yürüyüş Yolu İçin Soru Önergesi

Yürüyüş Yolu İçin Soru Önergesi

(HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, İzmit Yürüyüş Yolu’ndaki tadilatın 8-9 aydır bitirilmeyen tadilatı hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Soru Önergesinin içeriğinde Yürüyüş Yolu’nda yol yapım çalışmalarını üstlenen Simge Mat firmasının çalışmalarının bırakmasının nedenini, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Simge Mat firması ile mahkemelik olduğu iddialarını, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Simge Mat ile yaptığı sözleşmenin ve ödemeleri hakkında sorular sordu.

 

 İşte soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Anayasanın 98’ inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ ncı ve 99’ uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

 

 

Basında yer alan bilgide: “Simge Mat işi bıraktı mı? Yürüyüş Yolu'nda Simge Mat Firması çalışmaların bitmesine az bir zaman kala Yürüyüş Yolu’ndan adeta elini ayağını çekti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit şehir merkezinde Sefa Sirmen döneminde yapılan Yürüyüş Yolu’nun Bin 400 metrelik bölümünde yenileme çalışması yapmak için ihaleye çıkmıştı. Geçtiğimiz yıl mart ayında yapılan ve 8 ayda bitmesi gereken işe 4 firma teklif vermiş ve ihale Simge Mat Firmasına kalmıştı. İşe başlayan Simge Mat Firması çalışmaların bitmesine az bir zaman kala Yürüyüş Yolu’ndan adeta elini ayağını çekti ve Yürüyüş Yolu’na Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin elemanları ve araçları çalışmaya başladı. Bu durumu pek çok kez dile getirdik ve Simge Mat’ın neden ve niçin çalışmadığını sorduk. Cevap gelmedi. Fakat aldığımız duyumlara göre Yürüyüş Yolu’nun ihalesini kazanan Simge Mat Firması’nın işi bıraktığı dile getirildi. Hatta Simge Mat Firması ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin mahkemelik olduğu bile söyleniyor. Bakalım şeffaflıktan eser olmayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi veya Simge Mat bu konuda bir açıklama yapacak mı?” ifadeleri yer almıştır.

 

Bu bağlamda;

 

  1.  Yukarıda bahsi geçen iddialar doğru mudur?
  2.  Eğer bu iddialar doğruysa Kocaeli Yürüyüş Yolu’nda yol yapım çalışmalarını üstlenen ve çalışmalara devam eden Simge Mat firmasının çalışmaları bırakmasının nedeni nedir?
  3.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu konu hakkında bir açıklama yapmadığı iddiası doğru mudur?
  4.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Simge Mat firmasının mahkemelik olduğu iddiası doğru mudur?
  5.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Simge Mat isimli firma ile yaptığı sözleşmenin kapsamı ve bütçesi ne kadardır?
  6.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Simge Mat isimli firmaya ödeme yapmış mıdır? Eğer yapmışsa ne kadarlık bir ödeme yapılmıştır?
  7.  Bakanlığınıza bu konu hakkında yapılmış şikayetler var mıdır? Varsa ne gibi işlemler yapılmıştır?

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat