Özdilek

Güncel

“Yüreğimizdeki acı 21 yıldır taze”

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, 17 Ağustos 1999'da yaşanan Marmara depreminin 21. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı

17 Ağustos 2020 Saat: 14:54
“Yüreğimizdeki acı 21 yıldır taze”
“Yüreğimizdeki acı 21 yıldır taze”

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, 17 Ağustos 1999 depremin yıldönümünde, “Bir kez daha derin bir hüznü ve acıyı yüreklerimizde yaşıyoruz. Büyük felaketin 21. yılında, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı dua ve rahmetle anıyoruz” dedi.

“Acımız hala taze”

21 yıl önce meydana gelen Marmara depreminin, yaşanan en acı felaketlerden biri olduğunu belirten Başkan Şayir; “Hepimizi derin acılara boğan ve binlerce vatandaşımızı toprağa verdiğimiz 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi depreminin üzerinden 21 yıl geçti. Binlerce vatandaşımızın vefat ettiği ve yaralandığı Marmara depremi, milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır.

21 yıl önce yaşadığımız bu büyük acı, yüreklerde dün gibi tazedir. Yaşadığımız acıyla birlikte bu felaketten önemli dersler çıkardık. Depremin değil, kalitesiz binaların can aldığına ne yazık ki tanık olduk. Ülkemizin ve ilimizin deprem kuşağı üzerinde olması, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve olası depremlere her an hazırlıklı olmamızı gerektirmektedir” ifadelerini kullandı.

“Yaşanan felaketten ders çıkarmalıyız”

Şayir, “Yaşanan büyük acıdan ders çıkararak, binalarımızı depreme dayanıklı hale getirmek görevimizdir. Bu anlamda Dilovası Belediyesi olarak bizlerde denetim ekiplerimizle gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Bu duygu ve düşünce ile deprem kuşağında olan ilimizde bir daha depremi yaşamamak ya da olası deprem durumunda can ve mal kaybına uğramamak en büyük temennimizdir. Halkımızın da bu konuda duyarlı olması gerekmektedir.

“Rahmetle anıyoruz”

17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde ülkemizin, ilimizin ve ilçemizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat