Özdilek
Fahri Örengül
Fahri Örengül

Kent Konseyi referandumda evet mi diyor, hangi yetki ile?

Kısa süre önce Kent Konseyi yeni genel kurulunu yaparak başkan ve yöneticilerini seçti.

7 Mart 2017 Saat: 22:41

06.02.2017 tarihli köşemde “Kent Konseyi ne iş yapar, Ak Parti’nin arka bahçesi midirBugünden sonra Kent Konseyini mercek altına alarak inceleyeceğiz” demiş ve görevlerini de belirtmiştik. Sözümüzdeyiz, izliyor ve soruyoruz!..

AK Partili belediye başkanları EVET için tüm olanaklarını kullanıyor. İş yaptıkları çevreleri, etkiledikleri STK’ ları bu toplantılara katarak EVET çıkmasını temin etmeye çalışıyorlar. 1 Mart 2017’ de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanının bu amaçla beş yıldızlı bir otelde topladığı EVET Platformuna sivil toplum kuruluşu olarak Kent Konseyinin de başkan düzeyinde katıldığını gördüm.

Başkan düzeyinde katılım sağlandığına göre; burada verilen mesaj kent konseyinin EVET dediği şeklinde. Kent Konseyi’nde BARODAN, MALİ MÜŞAVİRLER ODASINDAN, MÜHENDİSLER ODASINDAN, SENDİKALARDAN, MUHTARLARDAN, sivil toplum kuruluşlarından, toplumun dinamiklerinden üyeler var.

Kent Konseyi, referandumda EVET diyecek ise, evet platformuna katılacak ise  genel kurulunu toplamak zorunda değil mi?

Yukarıda belirttiğim sivil toplum kuruluşlarının tamamı EVET mi diyor? Kent Konseyi başkanı nasıl kendi başına EVET toplantısına katıyor. Bunu bünyesinde bulunan ciddi kuruluşlar sormuyorlar mı? Toplum bu kadar sinmiş mi, anlayan varsa söylesin?  Ben anlayamadım da.

 

KENT KONSEYİ REFERANDUM İÇİN PANEL YAPMALIDIR

Kent Konseyi, iktidarı ve muhalefeti ile ilin tüm dinamiklerini bünyesinde bulunduran çok önemli bir kuruluştur. Öncelikle kendi üyelerini referandum konusunda bilgilendirme görevi vardır ve bunu mutlaka yapmalıdır. Diğer açıdan ilimizde hemşerilerimiz referanduma sunulan Anayasa değişikliğinin ne getirdiği konusunda gerçekten bilgi sahibi değildir. AKP büyük paralar harcayarak salon toplantıları ile toplumu etkilemeye çalışmakta, kamu gücünü sonuna kadar kullanmaktadır. Bu konuda karşılıklı görüşlerin sunulduğu panellerden de ısrarla kaçmakta, toplum demokratik olarak bilgilendirilmemektedir.

Kent konseyi AKP’nin arka bahçesi olamayacağına göre, iktidara tabi olmaktan çok iktidar baskısına direnmeli, en azından TOPLUMU BİLGİLENDİRME GÖREVİNİN İFASI, KAMU GÜCÜNÜ EVET İÇİN KULLANANLARA KARŞI BİLGİ EDİNME HAKLARININ TEMİNİ AÇISINDAN MUTLAKA GENİŞ KATILIMLI BİR PANEL YAPMALI, KARŞIT GÖRÜŞLERİN orada TARTIŞILMASINI SAĞLAMALIDIR. Bu kent konseyinin asli görevidir.

Bunu yapmayan ve kimseye sormadan büyükşehir belediye başkanının EVET Platformuna katılan Kent Konseyi kendi üyelerine gerekli saygıda kusur etmiş, asli görevini yerine getirmemiş, kendisini AKP’nin arka bahçesi haline getirmiş olacaktır.

 

BELEDİYE, KENT KONSEYİNE NE KADAR PARA AKTARIYOR, NEDEN?

Bu arada, Kocaeli’de yaşayan vatandaş olarak soruyorum. Kent Konseyi’ne Büyükşehir Belediye Başkanlığı kuruluşundan bu yana neden ve ne kadar para aktardı. Kent Konseyi’nin başkanı ve yönetim kadroları maaş, ödenek alırlar mı? Alırlar ise şu an miktarları nedir? Kent Konseyi’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile mali ilişkilerinin boyutu nedir? Bunu kendi asli görevi olan KENTTE ŞEFFAFLIĞIN SAĞLANMASI anlamında belediyenin ve Kent Konseyinin kamu oyuna hemen açıklaması gerekir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Fatma Kaplan Hürriyet rüştünü ispatladı25 Ocak 2024 Saat: 10:33
Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarıdır.
Gençlerin hayalleri siyasetçilerin hedefi olmalıdır7 Mayıs 2023 Saat: 21:38
Makalenin başlığı Millet İttifakı’nın Kocaeli’de yaptığı mitingde sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği bir cümleden esinlenerek oluşturuldu.
KILIÇDAROĞLU tabuları yıkarak geliyor30 Nisan 2023 Saat: 00:06
7 Kasım 2022 tarihli bu köşedeki makalenin başlığı “Kılıçdaroğlu tarih yazıyor” şeklindeydi. Kılıçdaroğlu tarih yazmaya devam ederken toplumda ayrışmaya neden olan tabuları da yıkıyor.
Kılıçdaroğlu suç mu işliyor?20 Şubat 2022 Saat: 21:05
Öncelikle şunu kabul etmek lazım ki 21. yüzyılda artık elektrik bir ticari mal değil, kamusal ve toplumsal bir hizmet sunumudur.
CHP Hala Neden Kocaeli’nin Kalesi Değil12 Ocak 2022 Saat: 07:32
Bu başlık bana ait değil ,CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü yapılan Kocaeli il danışma toplantısına sinevizyonla verdiği mesajdan alınma Mesaj
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat