Özdilek
Fahri Örengül
Fahri Örengül

Yoksa yanmıştık ha……………………...!

Geçen ayın konus REAL arazisi üzerinde belediyenin yapmaya çalıştığı büyük imar hatasıydı.Bu konuyu önce Kocaeli Barış gazetesi dilendirdi.

26 Şubat 2018 Saat: 12:28

Arkasından kentin en eski gazetesi KOCAELİ GAZETESİNDE 16 OCAK 2018 tarihinde konuyu bu köşeye taşıdık.

Ak Parti milletvekili Sayın Mehmet Akif Yılmaz büyük bir cesaretle teklife karşı çıktı.Gördüğüm kadarıyla İzmit belediye başkanı Nevzat Doğan da öyle.06.Şubat 2018 tarihinde büyükşehir belediyesi meclis üyesi ORHAN TANIŞ ın  açıklamalarını bu köşede yorumsuz yayınladık.Kocaeli gazetesi ve özellikle Tanzer Ünal başından sonuna kadar konuyu çok iyi işledi.Bu arada CHP il ve ilçe başkanları,milletvekilleri de teklife karşı durdular.Teklif sonuçta  komisyona geriye havale edildi.Yani çalışıldı,anlatıldı,kent direndi ve ortak çalışma ile ciddi bir başarı sağlandı.bence doğrusu yapıldı.

 

Tabii bu arada İl başkanları toplantılarının bir işe yaramadığı,bazı siyasilerin iş olsun torba dolsun diye konuyu bilmeden  olumlu yorumlar yaptığını üzülerek gördük.Kent konseyinin de konuyu tartışmamakla yine sınıfta kaldığını söyleyebilirim.İşlerini kesinlikle yapmıyorlar.Onları ısrarla yazmaya devam edeceğim. Bu konuyarı  kamuoyu takdir etsin.

 

Ama işin en komik tarafı başarı sağlandıktan sonra bazı siyasilerin bu başarı bizzat kendi başarılarıymış gibi dillendirmeleri oldu,onların kim olduklarını kendileri bilirler.İsimlendirmek doğru olmaz.

 Bir rivayete göre;

Anadolunun bir kasabasının oylarını alan aday milletvekili seçilebilecek,tabii kendisi de milletvekilliği için yanıp tutuşuyor.Kasabada ne yol,ne su,ne okul ,ne elektrik ve ne de alt yapı var.Aday kasabaya oy istemeye gider ve hepsinin sözünü verir.Ne varki 4 yıl kasabaya hiç uğramaz.Temiz Anadolu insanı kendi çabası ile yolunu yaptırır,su getirmek için çalışıyor.Derken yeniden seçim vakti gelir.milletvekili Ankara.nın havasını almış,takmış kravatını propagandaya kasabaya yeniden gelir.Bak yolunuzu yaptırdım,su gelmek üzere  diyerek halkı yeniden kandırır ama yine 4 yıl kasabaya uğramaz.Bu arada kasabalı imece usulü,kendi çabası ile  suyunu getirmiş,elektrik çalışmaları başlamış,okul yapılacağı söyleniyor.Milletvekili bu arada hala kayıp,gününü gün ediyor ve çalışmıyor.Yeni dönem için milletvekili havalı biçimde oy istemek için kasabaya gelir.Nasılsa kasabalı saf, verirsin sözü alırsın oyu,bir daha uğramazsın,nasılsa kendiliğinden hizmet geliyor.

Bu milletvekili yeniden kasabalının kendi çabası ve Devlet olarnakları ile yapılanlara sahip çıkarken,sevimli görünebilmek için bir erkek çocuğunun kafasını okşamaya başlar.Bu arada bir vatandaş milletvekilinin yanına hızla gelerek çocuğu elinden alır ve “ Bre sıkılmaz adam söz verdiğin hiç bir şeyi yapmadın,hala bizim yaptıklarımıza utanmadan sahip çıkıyorsun,şimdi oğlumun başını okşamaya başladın,onu da ben yaptım diyecek ve namusuma tevessül edeceksin ,ver oğlumu” der ve oğlunu milletvekilinin elinden hızla alır.Hikaye böyle .

 

Şimdi konumuza gelirsek.Bu iş AKP milletvekili Mehmet Akif Yılmaz,belediye başkanı Nevzat Doğan ,Barış ve Kocaeli gazetesi,büyükşehir muhalefet meclis üyeleri,Tanzer Ünal ,Kent kamuoyu ve kamuoyunu dinleyen,kulak kabartan Ankara ağırlıklı yapı ile engellendi.

 

Demek ki; çalışınca,doğruyu söyleyince oluyor.Büyükşehir çalışmaları ile ilgili yapılmamış,ıska geçilmiş,yapılacak,çalışılacak  çok şey var.Muhalefet meclis üyeleri yalnız bırakılmasa,çalışılsa ,hem muhalefet kazanacak,hem iktidar kendine çeki düzen verecek,burayı değneksiz köy zannetmeyecek,hemde en önemlisi Kocaeli,kent,halkımız,hatta siyaset kazanacak.Hatta Kocaeli basını kazanacak.

Şimdi başarıya herkes sahip çıkmaya çalışıyor.Oysa ki ;başarıyı hakedenler yukarıda belirttiğim gibi,en çok hakeden de MUHALEFET meclis üyeleri ile ,KOCAELİ GAZETESİ bence,Tabii ki Mehmet Akif yılmaz ve nevzat Doğan.ı da unutmamak gerekir.İyi ki vicdan sahibi siyasiler,iyi ki hala bağımsız olabilen yerel gazeteler,duyarlı kamu oyu var.

Beni  sorarsanız,benim ki varsın ,doğrudan yana,kent için ucundan bir destek olsun.Ama  çok seviniyorum ki,çalışmadan,haketmeden konuya sahip çıkacak bir siyasinin ulaşabildiği  çocuğumuz  yok.

Yoksa yanmıştık ha ……………!

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Fatma Kaplan Hürriyet rüştünü ispatladı25 Ocak 2024 Saat: 10:33
Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarıdır.
Gençlerin hayalleri siyasetçilerin hedefi olmalıdır7 Mayıs 2023 Saat: 21:38
Makalenin başlığı Millet İttifakı’nın Kocaeli’de yaptığı mitingde sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği bir cümleden esinlenerek oluşturuldu.
KILIÇDAROĞLU tabuları yıkarak geliyor30 Nisan 2023 Saat: 00:06
7 Kasım 2022 tarihli bu köşedeki makalenin başlığı “Kılıçdaroğlu tarih yazıyor” şeklindeydi. Kılıçdaroğlu tarih yazmaya devam ederken toplumda ayrışmaya neden olan tabuları da yıkıyor.
Kılıçdaroğlu suç mu işliyor?20 Şubat 2022 Saat: 21:05
Öncelikle şunu kabul etmek lazım ki 21. yüzyılda artık elektrik bir ticari mal değil, kamusal ve toplumsal bir hizmet sunumudur.
CHP Hala Neden Kocaeli’nin Kalesi Değil12 Ocak 2022 Saat: 07:32
Bu başlık bana ait değil ,CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü yapılan Kocaeli il danışma toplantısına sinevizyonla verdiği mesajdan alınma Mesaj
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat