Özdilek
Necdet Güler
Necdet Güler

1224’e ne oldu?...

Bayramın birinci günü üşenmedim; Gölcük-Saraylı köyüne gittim. O meşhur çınar ağacın fotoğraflarını çektim. Ağacın hemen önündeki tabelanın fotoğrafında ne yazıyor? Ağacın yaşı: Yaklaşık 1200…

4 Eylül 2017 Saat: 12:07

"Saraylı – Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam " projesi kapsamında yapılan tespite göre hani bu ağaç (2016’da) tam 1224 yaşındaydı. Bu ağacın yaşının, dünyada İLK DEFA- SADECE  orada süregelen  iklim ve çevre koşullarına göre nasıl böyle kesin bir rakamla bulunduğunu yazılı olarak bir dilekçeyle sormuştum ( Belediyeden bir aydan fazla zaman geçti, cevap bekliyorum ) Bu 1224 rakamını internette  iftiharla ilan ettiniz. Bu ağaç için daha önce 750 yaşında demiştiniz. İyi de fotoğraftaki o tabelaya neden  1224 yazmadınız? Bu ne müthiş ! bir çalışma disiplinidir. Şimdi merakım daha da arttı. Buna “Yaptığı işe kendisinin de inanmaması “ denilir. Resmi bir çalışmada bu nasıl oluyor? Bu projeden doğrudan sorumlu olanlar neden bu konuma geldiniz? Bu projeye para yatıranlar dahil bütün proje katılımcıları bu durumu nasıl benimsediklerini açıklamak zorundadır. Ben Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşı olarak  bu açıklamaların yapılmasını da yazılı olarak, yani dilekçeler yazarak talep edeceğim.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

İzmit'in zehirli havası4 Ekim 2023 Saat: 16:19
28 Eylül 2023 Perşembe günü akşamı Kocaeli Ansiklopedisi'nin tanıtımı nedeniyle Kongre Merkezinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen geceye katıldım.
Bitkileri sinirlendirmeyin20 Mayıs 2023 Saat: 19:08
Ne tuhaf başlık değil mi? Ama gerçek ; arada bir sinirlendikleri oluyor!
Batak14 Şubat 2023 Saat: 21:02
Deprem denilince aklıma İzmit’te iki alan gelir.
Çerkeslerin 101 yıl süren savaşı29 Ocak 2023 Saat: 19:35
Çerkes toplumuyla ilgili bilimsel yayınları okuyup irdeleyince bilmediğim birçok şeyi öğrendim ve çok şaşırdım. Üstelik, onların başlarına gelenleri öğrendikçe içim sızladı.
Yürüyen ağaç !22 Ocak 2023 Saat: 10:42
Bunu da duydum; yürüyen ağaç! Şaka gibi.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat