Özdilek
Bilal Dündar
Bilal Dündar

Toplum olarak nereye gidiyoruz?

Toplum olarak gidişatımız memnuniyet verici bir noktada değildir.

11 Ekim 2017 Saat: 09:25

 Her kötü sonucun bir sebebi sebepleri var. Bunu anladık. Ama çare nedir? Bunların üzerine araştırma yapıyor muyuz? Bu olumsuzlukların sebebini ortadan kaldırmak için toplumsal bir seferberlik yapmak gerekmiyor mu? İşleri oluruna bırakmak gün geliyor içinden çıkılmaz bir hale geliyor. Herkesin, hepimizin şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz gerekiyor.

 

Kadın cinayetleri

Her kadın sonuçta bir anadır. Cennet anaların ayağının altında diyen toplumsal anlayışımıza nerede ise son vermiş durumdayız. “Ana gibi yar vatan gibi diyar olmaz” Güzel sözler tedavülden kalkmışa benziyor.

Kadının yeri evidir. Kadının çalışmasını, okumasını, ekonomik özgürlüğünü kısıtlayan hamleler anlayış ve uygulamalar kadını ikinci sınıf yaptı. Kadın evinde çalışan, çocuklarına bakan, her ağır işi yapan bir makine haline geldi. Her olumsuzluğun nedeni sayıldı. Böyle olunca da daha fazla itilip, kakılmaya başladı.

Artık bu uygulamalar rutin hale geldi. Adam evindeki karısını rakip ve de gitgide her olumsuzluğun sebebi sayarak yaşamı dayanılmaz hale getirince boşanıyorlar. Kendisi evleniyor. Aradan geçen yıllar sonrası kadın evlenince bunu hazmedemiyor. Bulduğu müsait yerde dövüyor, hatta öldürüyor.

Bu cinayetlerin artık, ardı arası kesilmiyor. Her akşam televizyonlarda kadın cinayetlerini görmekten ve duymaktan gınaya geldik. Ufukta önüne geçilecek kesin bir tedbirde ve çarede görememekteyiz.  Her akşam televizyonlarda anlı, şanlı bilim adamları her konuda konuşuyor. Bu uzman kişiler kanayan yaralarımızı tartışıp çare üretmelere katkı sağlamaları gerekiyor.

Yazık oluyor geleceğimize. Bu kötü örnekler o kadar çoğaldı ki cinnet mi geçiriyoruz diye düşünmeliyiz.

 

Trafik cinayetleri  

Hayatımızı kolaylaştıran, hepimiz için vazgeçilmez ihtiyaç haline gelen trafik araç ve gereçleri toplumumuzu derinden sarsan, ölümler, sakat kalmalar yanında maddi kayıpları ile öncelikli çözüm bekleyen bir sorunumuzdur.

Uykusuzluk, yorgunluk, dalgınlık ve trafik kurallarına uymamak gibi sebeplerin hangisi olursa olsun bu konuda acil tedbir alınması gerekiyor. Yollarda nerede ise kan akmayan nokta kalmadı.

Trafik kazasında kaybı olmayan aile yok gibidir. Sakatlar ordusu oluştu. Haberlerde görünce artık hiçbir etkilenme olmuyor.

Geleceğimizi etkileyen, büyük maddi ve manevi kayıplara neden olan bu vurdumduymazlığın mutlaka önüne geçilmelidir.

 

Hırsızlık, gasp,kapkaç  

Toplumsal çürüme her alanda kendini gösteriyor. Hırsızlık, soygun, gasp ve kapkaç her gün, her yerde artan oranda hayatımızı etkilemeye başladı.

Bu olumsuzluklar bir sektör haline dönüştü. Sağlam çelik kapılar, kameralar bile artık hırsızlığın önüne geçemiyor.

Normal yollarda yürümek bile korkutucu olmaya başladı. Kadının veya çocuğun çantasını kapkaççılardan korumak için envayi çeşit alınan tedbirler bile önleyici olamıyor.

Hem çantası alınıyor, direnince de darp ediliyor. Münferit bir olay olarak değerlendiremeyiz. Git gide çoğalmakta ve insanları ürpertip korkutmaktadır. Caydırıcı tedbir ve cezalar olmayınca bu işi yapanlar artık yaşam biçimi haline getirmeye başladılar.

Bu eşkıyalara gereken caydırıcı cezalar verilmelidir. Toplumdaki bu çürükler ayıklanmaz ise çürüme artan oranda çoğalır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Kocaeli Üniversitesi Hastahanesi23 Mart 2022 Saat: 10:53
Kocaeli Üniversitesi yurt içinden ve yurt dışından binlerce öğrenciye eğitim vermektedir.
Çanakkale geçilmez dedirttik18 Mart 2022 Saat: 09:16
Çanakkale Savaşı I Dünya Savaşı sırasında 1915 1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara Muharebesi dir
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ7 Mart 2022 Saat: 12:28
Dünyada ilk kez 1857 Türkiye'de 1921 kutlanan ABD teksitil sektöründe çalışan binlerce kadın ücret ve çalışma koşullarının düzeltilmesi için tepki göstermek için 129 kadın bir fabrikada hak arama için bir araya gelirler.
Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği5 Mart 2022 Saat: 14:49
Kafkas İslam Orduları (Nuri Killigil Paşa)
31 Aralık Dünya Azerbaycanlıları Hemreylik Günü30 Aralık 2021 Saat: 15:46
31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik (Dayanışma) Günü, Azerbaycan Türklerinin sembolik olarak birlik ve beraberlik günüdür.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat