Özdilek

Güncel

Yılın son meclis toplantısı yapıldı

İzmit Belediyesi’nde yılın son meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında yapıldı.

4 Aralık 2018 Saat: 16:27
Yılın son meclis toplantısı yapıldı
Yılın son meclis toplantısı yapıldı

Yılın son meclis toplantısı yapıldı

Başkan Nevzat Doğan meclis açılış konuşmasında engelliler günüyle ilgili olarak “ engelliler için 20 yıl öncesine göre önemli adımlar atıldı, fakat bu konuda halen ciddi  eksikler var. Bunu kabul etmek lazım. Engellilerle ilgili olarak sadece belediyelerin değil toplumun her kesimine büyük görev  düşmektedir. Her sağlıklı kişinin gelecekte potansiyel bir engelli olduğunu unutmayalım” dedi.

Meclis gündem maddeleri arasında yer alan İzmit Belediyesi hüküm ve tasarrufunda bulunan Terzibayırı Mahallesi’ndeki prefabrik mescidin, 5  yıl süre ile bedelsiz olarak İlçe Müftülüğü adına tahsis edilmesiyle ilgili  Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün yazısı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

Maddeler kabul edildi

 

Mülkiyeti Belediyeye ait olan köylerdeki 104 adet taşınmazın 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesine istinaden satışının yapılması hususunda Belediye Başkanına ve Encümene yetki verilmesi teklifi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün yazısı da mecliste görüşülerek Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Yılın son meclis toplantısının gündem maddelerinden 2547 ada 4 nolu parselin bir kısmında yer alan “Yönetim Merkezi Alanı (Kocaeli Adliye Sarayı)” kullanımının “Belediye Hizmet Alanı” olarak düzenlenmesi ile mevcut imar planı üzerindeki blok gösteriminin kaldırılarak tüm cephelerden 5 mt çekme mesafesi verilmesi suretiyle yapılaşma koşulunun “E:1.20 ve H: 3 Kat” olarak düzenlenmesini içeren 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nü yazısı da ilgili komisyona gönderildi.

Meclis toplantısında Belediyenin şirketi  Sarbaş A.Ş’nin, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin “ i”  bendi gereğince sermayesinde azaltılma yapılması ve azaltılan miktarın belediyenin hesaplarına aktarılması teklifi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu da kabul edildi.

Gündoğdu, Yeşilova, Alikahya Fatih, Serdar  ve Kuruçeşme Fatih mahallerinde yapımı devam eden parklara isim verilmesi teklifi ile ilgili Kırsal Hizmetler ve İsimlendirme Komisyonunun süre uzatımıyla ilgili  raporu meclis üyelerinde kabul edildi.

 

Kadına şiddet erkeklerin ayıbıdır

 

Başkan Nevzat Doğan 5 Aralık Kadın Hakları günü ile ilgili olarak da şunları söyledi; “ Bizim anlayışımızda her gün kadının günüdür. İslam inancı, Peygamber Efendimizin kadınlara verdiği önem, dünyaya yeni bir boyut getirmiştir. Daha İslam’ı kabul etmeden kadına olan değeri her dönemde göstermiş bir milletiz. Atalarımıza baktığımızı zaman gelenek ve inancımızdan gelen bu  anlayışla kadınlara ne kadar değer verildiğini görebiliriz. Mustafa Kemal Atatürk, daha Avrupa’nın lafını bile edemediği, seçme seçilme hakkını vermediği bir dönemde kadınlara seçme seçilme hakkı vererek bu konuda Dünya’ya örnek olmuştur. Cumhurbaşkanımızın da bu çizgide olduğunu gören bir kişiyim. Kadına şiddet erkeklerin ayıbıdır. Cenneti anaların ayağının altına koyan bir anlayışa sahibiz. Bu değerleri yeterince hissedip uygulayamıyoruz. Kadınların siyaset, ticaret ve diğer alanlardaki aktifliği bize de güç katacaktır.

Önümüzdeki Mart’ta yerel seçimler var. Adaylık konusunda kadınlar için pozitif ayırımcılık yapılabilir. Belediye meclisinin  yarısı kadın olabilir. Meclisin içerisinde engelli bir temsilcimiz olmalı. Geçen dönem 2 engelli kardeşimizin mecliste olması için mücadele ettim. Özellikle engelli kardeşlerimize ve kadınlara yönelik siyasi temsilde herkes destekleyici olsun. Daha faydalı çalışmalar yaparız. Tüm aday adayı olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Göreve talip olmak, emanete talip olmak demektir. Bunun ağırlığı ve sorumluluğu büyüktür. Yılın son toplantısını yapıyoruz. Sağlıklı ve huzurlu bir yıl diliyoruz.”

Bir sonraki meclis toplantısının 8 Ocak Salı günü saat 15.00 de yapılması kararlaştırıldı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat