Özdilek

Siyaset

Yıldız, Yardımı bile AKP’li olmadan yapamıyorsunuz!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından temmuz ayında düzenlenen Yerel Müzisyenler Şenliği ile ilgili bir açıklama yayınladı.

16 Eylül 2021 Saat: 16:25
Yıldız, Yardımı bile AKP’li olmadan yapamıyorsunuz!
Yıldız, Yardımı bile AKP’li olmadan yapamıyorsunuz!

Yıldız, Yardımı bile AKP’li olmadan yapamıyorsunuz!

Yıldız, “Organizasyon için ihaleye çıkılıyor, ihale AKP’li yöneticiye gidiyor. Yardımı bile AKP’li olmadan yapamıyorsunuz” dedi.

 

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın Temmuz ayında düzenlediği Koccaeli Yerel Müzisyenler Şenliği ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Corona pandemisi döneminde maddi sıkıntı yaşayan yerel müzisyenlere destek olmak amacıyla düzenlenen şenlikte taşeron bir organizatör kullanıldığını, bu organizatörün AKP’li eski yönetici Erkan Bakıroğlu olduğunu ifade eden Şanbaz Yıldız, “Belediye ihale düzenliyor, tek bir firma katılıyor. Şansa bakın ki o da AKP’li yönetici Erkan Bakıroğlu’nun firması Er Ajans” dedi.

Yerel müzisyenler şenliği

Şanbaz Yıldız’ın açıklamalarında şu ifadelere yer verildi: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, corona virüsü pandemisi döneminde yerel müzisyenlere destek olacağını açıklamıştı. Bu haber hepimizi sevindirdi. Yerel müzisyenler şenliği düzenlediler ancak biz bu şenliğin arka planını görememiştik. Geçtiğimiz gün arkadaşlarımız Kamu İhale Kurumu’nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ihaleleri incelerken ilginç bir ihaleyle karşılaştı. Yerel Müzisyenler Şenliği adı altında bir organizasyon ihalesi açılmış. Bu şenliğin sözde amacı pandemi sürecinde yerel müzisyenlere destek olmak. Ancak düzenlenen ihaleyi gördüğümüzde anlıyoruz ki tek dert Kocaeli’nin yerel müzisyenleri değil aynı zamanda AKP’li yöneticiler de…

Erkan Bakıroğlu ve er ajans

AKP’li bir yönetici var. Bu kentte pek çok kimsenin tanıdığı birisi, Erkan Bakıroğlu. Erkan Bakıroğlu Er Ajans’ın sahibi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır düzenlediği neredeyse her organizasyon işini alan Bakıroğlu, Yerel Müzisyenler Şenliği’nde de boş durmamış. 13 Temmuz’da düzenlenen koskoca ihaleye katılan tek firma Erkan Bakıroğlu şahıs firması, yani Er Ajans olmuş. 401 bin 450 lira yaklaşık maliyet belirleyen Büyükşehir Belediyesi’ne Erkan Bakıroğlu 2 bin 450 lira indirim yaparak 399 bin lira teklif vermiş. AKP’li yönetici tek başına katıldığı ihaleyi kazanıp yerel müzisyenlerle birlikte kendini kalkındırmış. Vatandaşın vergisi vatandaşa gideceğine yine AKP’li bir yöneticiye gitmiş.

İhaleler daha adil olmalı

İYİ Parti olarak bu durumu kınıyor, Kocaeli Büyükşehir’in ihalelerinde daha adil davranmasını istiyoruz. Evet açık ihaleyle yapılmış bir ihale var karşımızda yalnız ihaleye tek bir firma katılıyor. Böylesi büyük bir organizasyon ihalesine tek bir firma katıldığında hiçbir Büyükşehir yöneticisi demiyor mu, ‘Ya bu ihaleye tek bir firma katıldı, ihaleyi kısa bir süre erteleyelim, organizasyon işi için ihaleye çıkacaksak diğer firmaları da davet edelim, tek firmaya vermeyelim ki kamu zarara uğramasın…’ Ancak böyle bir düşünce yok, kamunun zarara uğramasını düşünen yok. Hazır yerel müzisyenlerimize destek olacağız, AKP’li yöneticimizi de unutmayalun diyorlar. Böyle bir destek kampanyası olmaz. Coronada destek olacaksanız araya bir taşeron firma koymanıza gerek yok. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak çıkarsınız, şenliğinizi düzenlersiniz, biz de size sonuna kadar destek oluruz. Ancak bu yöntem yanlış, bu yöntem doğru değil.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat