Özdilek

Ekonomi

Yetki belgesi almaya İkinci el araç ticareti yapamayacak

Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya “Yetki belgesi almayan kurumlar artık yapamayacak” dedi

13 Mart 2018 Saat: 14:43
Yetki belgesi almaya İkinci el araç ticareti yapamayacak
Yetki belgesi almaya İkinci el araç ticareti yapamayacak

KOTO ile Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü’nün “2’nci El Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Yönetmeliği” hakkında bilgilendirme toplantısında konuşan Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, “ İkinci el araçların satışında ciddi sorunlar var. Bundan sonra yetki belgesi almayan kurumlar bu işi artık yapamayacak. Beş yıl süreyle bu yetki belgesi yenilenecek” diye konuştu.

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ve Kocaeli Ticaret İl Müdürü’nün işbirliği ile “2’nci El Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Yönetmeliği” hakkında bilgilendirme toplantısı KOTO Sosyal Tesisleri Beytül Kebap’ta yapıldı.  Kahvaltılı toplantıya Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya,  KOTO Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü Uzmanı Sultan Kurbanoğlu, Kocaeli Galericiler Site Başkanı Emin Birlik ve çok sayıda uzman yetkili katıldı.

“Haksız rekabetin önüne geçilecek”

Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, “İkinci el araç ticaretinde yeni bir döneme girildi. Hem kurumsal anlamda hem de diğer anlamda gelişmeler oluşuyor. Haksız rekabetin önüne geçilecek. Kurumsallaşmaya doğru gittiğimiz sürece karlılığımız konusunda ciddi mesafeler kat edeceğiz. Kurum olarak her zaman yanınızdayız. Biz sadece yanınızda değil aynı zamanda emrinizdeyiz.  Ticaretin gelişmesi, ülkemizin gelişmesi demektir” dedi.

“Beş yıl süreyle yetki belgesi yenilenecek”

İkinci el araç satışında ciddi sorunlar var diyen Uzunkaya, “Bundan sonra yetki belgesi almayan kurumlar bu işi artık yapamayacak. Beş  yıl süreyle bu yetki belgesi yenilecek. Yetki belgesi İkinci el motorlu kara ticareti yapılan işletmenin bulunduğu yerdeki İl Ticaret Müdürlüğü tarafından verilecek. Yetki belgesine sahip işletmelerin güncel listesi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın internet sayfasında ilan edilecek. Satışa sunulan ikinci el motorlu kara taşıtının üzerinde taşıta ilişkin tanıtıcı güncel bilgilerin yer aldığı tanıtım kartları bulunacak.  Kartta taşıtın marka, modeli ile yılı, motor şahsi numarası, plakası, boyalı ve değişen parçaları gibi bilgiler olacak” diye konuştu.

“İşletmenin garantisinde olacak”

Uzunkaya, “Yetki belgesine sahip işletme tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı satışından hemen önce ekspertiz raporu alınacak. 8 yaş veya 160 bin kilometrenin üzerindeki ikinci el motorlu kara taşıtları için rapor gerekmeyecek. İkinci el otomobil ve motosikletin motor, şanzıman, diferansiyel ve elektrik sistemi satış tarihlerinden itibaren 3 ay veya 5 bin kilometre, ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden işletmenin garantisi altında olacak. Taşıt pazarları belediyeler tarafından kurulacak ve işletilecek. Biz hedeflere birlikte yürüyeceğiz. Ticarette gördüğünüz eksiklikleri bizlerle görüşebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat