Özdilek

Siyaset

Yerli otomobil, düşen oyların yükseltilmesine kurban olmasın!

Saadet partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu haftalık basın toplantısında, yerli otomobile karşı değiliz. Ama! Ak partinin düşen otlarının yükseltilmesine kurban edilmemesini istedi.

3 Ocak 2020 Saat: 17:24
Yerli otomobil, düşen oyların yükseltilmesine kurban olmasın!
Yerli otomobil, düşen oyların yükseltilmesine kurban olmasın!

Yerli otomobil, düşen oyların yükseltilmesine kurban olmasın!

Saadet partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu haftalık basın toplantısında, yerli otomobile karşı değiliz. Ama! Ak partinin düşen otlarının yükseltilmesine kurban edilmemesini istedi.

Yerli otomobile karşı değiliz, olamayız. Ülkemizde 1956 yılında ilk yerli ve milli motoru ‘GÜMÜŞ MOTOR’ adıyla Avrupa ayarında üreten Necmettin ERBAKAN hocamızdır. Yerli otomobil fikrini geliştirip Türkiye’nin gündemine taşıyan kişi de Necmettin ERBAKAN’dır. Bu sebeple yerli ve milli otomobil bizim en büyük hedeflerimizdendir. Yeter mi tabi ki yetmez, bizim hedeflerimizde yerli uçak, yerli tarım makineleri ve hatta yerli uzay araçları da vardır.

Bize göre asıl olan bir otomobilin prototipini yaparak övünmek değil aslını meydana getirmek ve seri üretimini yapmaktır. Cumhurbaşkanımız tarafından tanıtımı yapılan otomobil bir prototip tir. Bu otomobil İtalya ya siparişle verilen gemiyle ülkemize gönderilen bir prototiptir. Bir otomobil üretilecekse önce kapsamlı bir fizibilite çalışması yapılır. Fabrika nereye kurulmalıdır, nereye yakın olmalıdır, hangi limana yakın olmalıdır, ne kadarlık bir yatırım öngörülmelidir, kaç yıllık ve ne kadarlık bir bütçeyle bu otomobil üretilecektir, bu otomobili kaça satacağız, Türkiye dışında hangi ülkelere satacağız, kimlerle rekabet edeceğiz, ülkeye ne kadar bir katma değer getirecek, bütün bunların detaylı açıklamasının yapılmasını beklerdik..

Bizim otomobilin fabrika yeri otomobil tanıtımında belli oluyor. TOGG ( Türkiye Otomobil Girişim Grubu ) tarafından 13 yıllık yatırım maliyeti 22 milyar TL olarak öngörüldüğü açıklanıyor. Oysaki Alman devi Volkswagen’in elektrikli araç üretimine geçiş süresi için 2024 yılına kadar ayırdığı bütçe 60 milyar euro'dur. Yine volkswagen bugüne kadar sadece elektrikli aracın akü gelişimine 20 milyar euro harcamıştır.

Türkiye’ de yerli oto üretimi ile ilgili amaç “PSİKOLOJİK SINIRI AŞMAK” ise evet bu şekilde aşılabilir. BİRİLERİ BU KADARLA MUTLU OLUYORLARSA EYVALLAH ANCAK BU BİZE YETMEZ. Bizim isteğimiz ‘Tamamen bizim temelini attığımız fabrikada milli mühendislerimizin modelini çizdiği kendi işçi kardeşlerimizin alın teriyle ellerinden çıkan YERLİ OTOMOBİLDİR’ Hatta hedefimizi bir kademe daha büyüterek; “TÜM TÜRK HALKININ SERMAYEDER OLDUĞU BİR FABRİKA, TAKSİCİ KARDEŞLERİMİZİN, ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN DE BİRİKİMLERİYLE SERMAYESİNE ORTAK OLABİLECEĞİ YERLİ FABRİKADIR BİZİM HEDEFİMİZ”.

Yeter mi yetmez tabi ki aynı mantıkla açacağımız cep telefonu, bilgisayar, uçak, tren, traktör fabrikalarıdır bizim hedefimiz.. Bu hükümet yerli ve milli otomobil fikrini ilk kez 2011 yılında dillendirmiş ve daha birçok kerelerde bizleri umutlandırmış fakat sonuca ulaştıramamıştır.

 

Şöyle bir geçmişi hatırlayalım;

DÜNYA GAZETESİ ( 27 ARALIK 2012 ) “Müsiad başkanı Nail OLPAK Başbakan test etti diyerek duyurduğu ilk elektrikli yerli otomobilin ayrıntılarını ortaya çıktı, otomobil şubat ayında vitrinde”

SABAH GAZETESİ ( 16 MART 2012 ) ‘Türkiye 2 – 3 yıl içerisinde yerli markalı bir otomobil üreteceğini söyledi’,

SABAH GAZETESİ ( 16 ARALIK 2015 ) ‘Bakan Fikri IŞIK Bey 2016 yılı sonunda 30 – 40 yerli otomobil üretileceğini belirterek 2018 yılında yollara çıkacak’ dedi,

SABAH GAZETESİ ( 2 ŞUBAT 2017) ‘Bakan Faruk Özlü Bey 2019 mart ayında yerli otomobili yollarda görmeyi hedefliyoruz’ dedi,

İnşaallah bu projenin sonu da 2016 yılı başında 47 milyon euro’ya İsveçli SAAB firmasından alınan platformun ve prototip araçların akıbeti gibi olmaz, sonunda rafa kalkmaz.

Yerli otonun lansmanında % 100 yerli ve milliliğe atıf yapılırken, dün gazetelerde cumhurbaşkanı yardımcısı SN. FUAT OKTAY beyin otomobille ilgili olarak min. % 50 - % 51 yerlilikle başlıyor açıklaması da ayrıca kafaları karıştırmıştır. Yerliliğin içerisinde aracın ana can damarını oluşturan ekipmanların yer almasını istiyoruz.

SON OLARAK ŞUNU İFADELİM BAŞTA DA SÖYLEDİĞİMİZ GİBİ BİZ YERLİ OTOMOBİLİ YÜZDE YÜZ DESTEKLİYORUZ. Biz burada çekincelerimizi ifade ediyoruz. Yerli otomobil hedefimizin ve hayalimizin, Ak partinin düşen oylarının yeniden yükselmesi çabasına kurban edilmesini istemiyoruz.

Yerli otomobil, düşen oyların yükseltilmesine kurban olmasın!

Saadet partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu haftalık basın toplantısında, yerli otomobile karşı değiliz. Ama!  Al partinin düşen otlarının yükseltilmesine kurban edilmemesini istedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat