Özdilek
Mecit Ünal
Mecit Ünal

Yerel seçimlere doğru ilçelerde siyasetin nabzını tuttuk

Bu yazı, 4 Mart tarihinde “Serdar Kaman seçimi nasıl kazanır?” başlıklı köşe yazımın devamı gibi olacaktır.

6 Mart 2019 Saat: 20:24
Yerel seçimlere doğru ilçelerde siyasetin nabzını tuttuk

Bu yazı, 4 Mart tarihinde “Serdar Kaman seçimi nasıl kazanır?” başlıklı köşe yazımın devamı gibi olacaktır.

Genel anlamıyla düz mantık bakışla, AKP elinde bulundurduğu belediyeleri tekrar kazanır” diyenler, hiçbir faaliyetin içinde bulunmadan, şişirme sloganların etkisiyle yaşayan asalak ve tembel şahsiyetlerdir. Oysa alana inip, kenar semtte yaşayan ve bugüne kadar AKP'ye oy veren insanlarla konuştuğunuzda meselenin o kadar basit olmadığını görebiliyorsunuz.

Geçen yazımda da söylemiştim. Seçimi sahada ve sandıkta örgütler kazanır. Örgütünüz zayıfsa, örgüt adaya uzaksa, örgütün belirleme sürecinde iradesi yoksa örgüt taşın altına elini koymadan, göstermelik işlerle süreci ezerek, yatarak geçirirler ve kaybetmek onlar için sürpriz olmaz.

Halkın nabzının yanında, adayın kabul görmüşlüğüne, örgütün sahiplenmişliğine de bakarak ilçe değerlendirmeleri yapmaya çalışacağım.

İnternet gazeteleri derneği başkanı arkadaşım Soner Kılıç’la ilimize bağlı 12 ilçenin 10’unda partilerle, adaylarla ve vatandaşlarla görüşmelerimiz oldu. Çeşitli zamanlarda dost sohbetlerinde bazı bildiklerimizi paylaştığımız da oldu.

İlçelerimiz arasında sadece Kandıra ve Karamürsel ilçelerimize gidemedik. Bu ilçelerimizde bulunan gazeteci arkadaşlarımızla, ilçe başkanlarıyla, adaylarla telefon görüşmelerimiz oldu. Ancak vatandaşın fikri katkısı olmayınca fikir beyan etmenin doğru olmayacağını düşünüyorum.

Başiskele…

Bu ilçemizde Saadet rüzgarı sert esiyor. Örgütü arkasına almış ve çok organize çalışıyor. Avantajı, AKP adayının örgüt desteğinin zayıf olmasının yanında mevcut başkanların tekrar aday gösterilmemesi...

Çayırova…

Çayırova’da üçlü bir yarış var ve sonucu Saadet adayının alacağı oy belirleyecek. Üçlü yarışta AKP adayının dezavantajı örgütün kendini istemiyor olması. Dışa yansıtılmasa da kavga büyük...

Darıca…

Bu ilçede seçim iki parti arasında geçecek gibi gözükse de, AKP adayı örgütünün tam desteğini aldığı için daha avantajlı durumda. Saadet Partisinin böleceği oy muhalefetin kazanmasına yetmeyecek gibi gözüküyor.

Derince…

En kritik seçimin yaşanacağı ilçelerin başında geliyor. Muhalefet çok yol almış gözüküyor. Halk desteği var. AKP adayı örgüte dayatılmış bir isim olduğundan, işinin zor olacağının o da farkında. Muhalefetin kazanmaya yakın olduğu ilçede halkın gözü, Saadet Partisinin göstereceği performans ve finalde sandığa ne şekilde yansıyacağında...

Dilovası…

İki adaylı yarışın yaşanacağı tek ilçe. Tüm partileri bir araya getirmeyi başarmış bir Ercan Dalkılıç var ve işi bitirmiş. Sadece mazbatayı almayı bekliyor. AKP’ye tepki çok yoğun. Adayının ardında örgütün desteği yok ve istifalarla sarsılan bir AKP’nin seçimi alabilmesi çok zor.

Gebze…

Kocaeli’nin en büyük ilçesi... Her anlayışın yarıştığı ve hepsinin hedefinde AKP’nin geçmişte aldığı bedava oyları kendilerine çevirmek var. AKP ve CHP arasında geçmesi beklenen yarışta Saadet partisi güçlü bir adayla yarışa dahil olurken, bağımsız adayın ciddi destek gördüğünü görmezden gelmemek gerekiyor.

Gölcük…

Aday değişimi AKP seçmenini çok etkilemiş. Seçmen, hiçbir sosyal yaşam alanının içinde yer almayan bir adayla seçimi kazanmanın kolay olmayacağını söylüyor AKP seçmenleri. CHP’nin önde götürdüğü bir seçim süreci işliyor…

İzmit…

Seçimin kıran kırana yaşanacağı merkez ilçe… AKP bu ilçemizde en zayıf adayını sahaya sürdü. CHP ise en çalışkan milletvekilini aday gösterdi. AKP seçmenlerinin gönlüne girmeyi başaran ve arayı çok açan Fatma Kaplan Hürriyet’ten seçim almanın kolay olmayacağı bir süreç yaşayacağız.

Kartepe…

Saadet Partisi, iktidar partisinin hesaplarını altüst etmiş. AKP seçmeninin iki aday arasında kafası karışık... Muhalefette seçmenin kafasını karıştırmayı becerdi. İbre bu ilçede çok titriyor!..

Körfez…

AKP’nin heder ettiği ilçelerin başında Körfez ilçesi geliyor. Dev bütçesini çarçur eden belediye işçi maaşlarını ödeyebilmek için banka kredisi kullanmış. Muhalefet darmadağın. İttifak oluşmamış ve HDP’nin aday çıkardığı tek ilçe. Muhalefetin kazanmaya en yakın olduğu ilçelerden biri olan Körfez ilçesini muhalefet, belediyede beceriksizliğin ortağı olan AKP adayına altın tepsiyle sunmuş gözüküyor…

İlçelerde durum böyle iken Serdar Kaman ve ekibi bu yazıyı dikkatle okuyup strateji belirlemelidir…


YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Teşekkürler Atasoy Bilgin…3 Nisan 2024 Saat: 12:29
31 Mart 2024 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimiyle bir yerel seçimi daha geride bıraktık.
Eski Bayramları Özlemek2 Mayıs 2022 Saat: 10:57
Bir aylık ramazan Ayı’nın, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu Ramazan-ı Şerif olan bir Ramazan Bayramı’na ulaşmış bulunmaktayız.
İGF’nin Önemi!..12 Temmuz 2021 Saat: 10:25
İGF, İnternet Gazeteleri Derneği olarak bizim de içinde yer aldığımız İnternet Gazetecileri Federasyonu.
Yerel Gazetecilik8 Temmuz 2021 Saat: 14:19
Ülkemizde yerel gazetecilik genelde; -Baba mesleğini yaşatma isteği, -Meslek tutkusu,
Lider Olabilmek…19 Haziran 2021 Saat: 23:06
Başlığa bakınca elbette aklımıza “LİDER” olarak ulu önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk geliyor.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat