Özdilek
Yalçın Akbulut
Yalçın Akbulut

Yeni sistemin yarıyıl tatili

2021-2022 Eğitim Öğretim yılının yeni sisteme göre bir haftalık yarı yıl tatili bu hafta sonu bitiyor.

19 Kasım 2021 Saat: 14:17

2021-2022 Eğitim Öğretim yılının yeni sisteme göre bir haftalık yarı yıl tatili bu hafta sonu bitiyor.

 

Öğrenciler bu tatilden ne anladılar onu şimdilik bilemiyorum bildiğim bir şey varsa bu sistemin öğrencilere pek yarar sağlamayacağıdır.

 

Pandeminin ışığında sokaklarda dolaşan öğrencilerimiz korona virüsü ile ilgili başlarına neler geldi, eğer böyle bir mikrobu aldıysa pazartesi geldiği okulunda arkadaşlarına  bulaştıracak mıdır? Onu şimdiden kestirmek zor  fakat okul idarecilerimiz ve velilerimiz bu noktada çocuklarımızın sağlığı için çok dikkat etmeleri gerektiğini vurgulamak istiyorum.

 

Okullarımızda bakanlığın göndereceği herhangi bir ödeneğin olmadığını eski bir öğretmen ve idareci olarak biliyorum yine burada büyü işin okul aile birliklerine düşeceği kesindir, okullarımızda hijyene yeteri  kadar önem vermek için çok büyük gayret sarf edeceğimiz gibi aşı olması gerekirken olmayan ailelere de adete uyarılarımızı çok sıklaştırmamız  da gerekir.

 

Eğer aşı olmamış öğretmen varsa ve bunları derslere sokmayarak okul sınırlarının içerisine sokmamak için yetkililerin de gerekli tedbirleri alması gerekmektedir. Hiç kimse bana demokrasi ve hak ve hürriyetten bahsetmesin o zaman korona  virüsünü bulaştırarak ölümüne sebep olduğunuz insanların hakları ne olacaktır. Olmaz beyler hanfendiler olmaz insan hayatı bu kadar ucuz değil ucuz kahramanlıkları lütfen bırakın artık herkes aşısını yaptırsın maskesini taksın

 

Gelelim eğitim ve öğretime bu konuda öğrencisine bir şeyler katabilmek için uğraşan tüm öğretmenlerimizi kutluyorum.

 

Öğretmenlik öyle kolay bir meslek dalı değildir .Karşısındaki insandır onun beynini nakış işlercesine işleyerek vatanına ailesine iyi bir birey yetiştirmenin telaşı içerisindedir. Unutmayalım ki  ki  o taze beyinler Milli ve Manevi değerler doğrultusun da, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı birer vatan evladı olarak ,Milletin İstikbalinin teminatı olarak yetiştirilmesi  için ellerinden gelen özveriyi verdiklerin hazzını yaşayan öğretmen ve evde de böyle güzel yetişmiş bir evladıyla gurur duyan ebeveynler olacaktır.

 

Bu İlim ve Fen ile dolu beyinler  yetiştirmek için çok gayret gösterecek olanda yine Cumhuriyetimizin öğretmenleridir.. Çünkü bu çocukların geleceği onların  omuzlarındadır.

 

Milli Eğitim yetkililerinin genel değerlendirmelerini sık sık yaparak aksayan yönlerde öğretmenlere ışık tutarak onların verimli olmalarını sağlamalıdırlar.

Demokrasi ve Cumhuriyetin önemini çocuklarımızın beyinlerine iyi bir şekilde vurgulanmalıdır... Devletimizde  Eğitim faaliyetlerinin  Devlet tarafından denetlenmesi nin  Anayasal bir sorumluluk olduğunu unutmadan  Anayasamızın 42. Maddesi Eğitim ve öğretim çalışmaları Devletin denetim ve gözetimi altında yapılır denmektedir, maddesini unutmadan oto kontrol sistemini çalıştırmaktan geri durmamalıdır.

Sonuç olarak Okul öncesi Eğitimden, yetişkin Eğitimine kadar değişik amaç ve işimler altında yapılan ülkemizde ki tüm Eğitim faaliyetleri Devlet tarafından kontrol altına alınmalıdır.

 

Burada bir sözde velilerimize gelmelidir, yalnızca kayıt yaptırırken okula gidip bir daha uğramadıkları okullarından çocuklarının rehber öğretmenine, sınıf öğretmenine en az on beş günde bir giderek çocuklarının durumu ile ilgilenmelidirler.

 

Çünkü eğitim bir sac ayağı gibidir. Öğretmen, veli, öğrenci üçlüsüne şimdi birde rehberlik servisi eklendi ki bunlarla  iş birliği yapıldığı takdirde öğrencimizin başarısının artacağıda kesindir.

 

Bu neden  ile tüm öğretmen ve öğrencilerimizin  yarı yıl tatillerini kutluyor. Bu kutsal  göreviniz boyunca yapacağınız bütün çalışmalarınız da başarılı olmanız dileği ile saygılarımı sunuyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Bayram öncesi nefes almak15 Nisan 2022 Saat: 10:26
Emekli o kadar yoksullaştı ki fitre ve sadakaya muhtaç duruma geldi.
Yazıklar olsun21 Mart 2022 Saat: 11:05
Bu dünya artık bir cehennem. Katır gibi sağlıklı adamlar yerine masum çocuklara yuva olalım, suçsuz günahsız yavruları ve ailelerini bu duruma düşüren kimler varsa gün yüzü görmesin.
Çanakkale destanı15 Mart 2022 Saat: 11:48
Çanakkale denilince insanın çok düşünerek bu mukaddes şehir de yatan insanların ülkemizin tüm şehitlerinde gelip ülkesini korumaya çalışan dedelerimiz olduğunu görmemiz çok mümkün
Artık bu katliama son verin10 Mart 2022 Saat: 14:44
Anadolu Selçuklu devletinin yıkılması ile dağılan beyliklerden Söğüt ve Domaniç'te kurulan Osmanlı Devletinin kendi küllerinden yeniden doğarak tarih sahnesinde yerini aldı.
İnsanlara barış ve gülümseme neden uzak7 Mart 2022 Saat: 11:24
Sabah kalktığımızda yaptığımız ilk şey dünya da neler oldu diye haber kanallarına sarılmak değil mi
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat