Özdilek

Kültür/Sanat

Yeni müze müdürü Serkan Gedük göreve başladı

Kocaeli Müze Müdürlüğü’ne atanan Serkan Gedük, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Ercan Yamen’i ziyaret etti.

12 Eylül 2019 Saat: 14:28
Yeni müze müdürü Serkan Gedük göreve başladı
Yeni müze müdürü Serkan Gedük göreve başladı

Yeni müze müdürü Serkan Gedük göreve başladı

Kocaeli Müze Müdürlüğü’ne atanan Serkan Gedük, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Ercan Yamen’i ziyaret etti

 Yeni müze müdürü Serkan Gedük göreve başladı

2005-2019 yılları arasında Topkapı Sarayı Müzesinde Çin ve Japon Porselenleri ve Saatler Bölüm Sorumlusu ve Küratör olarak görev yapan Serkan Gedük,  Kocaeli Müze Müdürlüğü’ne atanmasının ardından

göreve başladı. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ercan Yamen’e tanışma ziyareti gerçekleştiren Serkan Gedük, önümüzdeki dönem yapılacak güzel çalışmalar hakkında da bilgi alışverişinde bulundu. Ercan Yamen’de yeni müdür Gedük’e görevinde başarılar dileyerek birlikte güzel işler yapacaklarını söyledi.  Bilindiği gibi yaklaşık 10 yıldır Müze Müdürlüğü yapan Rıdvan Gölcük, Çanakkale Troya Müze Müdürlüğü’ne atanmıştı.  

 

Serkan Gedük kimdir?

 

1981 Ordu doğumlu olan Serkan Gedük, 2001 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü lisans eğitimini, 2005 yılında tamamladı. Aynı yıl çift anadal yaptığı İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Anabilim Dalından da mezun olarak ikinci lisans diplomasını almaya hak kazandı. 2014 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik ve Cam Tasarımı Anasanat Dalında Master yaptı.  Halen Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Uygarlıklarını Araştırma Enstitüsü, Akdeniz Sualtı Kültürel Mirası Araştırmaları Anabilim dalında akademik çalışmalarına devam etmektedir.

 

Birçok çalışması bulunuyor

 

2005 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Topkapı Sarayı Müzesinde göreve başladı. 2005-2019 yılları arasında Topkapı Sarayı Müzesinde Çin ve Japon Porselenleri ve Saatler Bölüm Sorumlusu ve Küratör olarak görev yaptı.  Urartu (Tuşba)/Van, Enez (Ainos)/Edirne, Samsun (Amisos) Kocaeli v.d.  birçok arkeolojik kazı ve su altı arkeoloji araştırmalarında Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi ve kazı üyesi olarak görev yaptı. Ulusal ve Uluslararası birçok konferans ve çalıştaya katıldı. Aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışında yapılan birçok sergi projesinde görev aldı. Porselen-seramik sanatı ve tarihi, seramik-porselen eserlerin restorasyonu –konservasyonu, su altı arkeolojisi, müze teşhir-tanzimi ve müzelerde risk yönetimi konularında çalışmaları bulunmaktadır. Aynı zamanda uzmanlık konularıyla ilgili yayınlanmış birçok makale ve kitap bölümleri yer almaktadır.  Serkan Gedük,  Uzm. Dr. Ayfer Gedük’le evli olup Mert ve Oğuz isminde iki çocuk babasıdır.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat