Özdilek

Güncel

YDO mezunları, balık gününde buluştu

İTÜ Denizcilik Fakültesi 137'nci Balık Günü okulun Tuzla Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. Mezunlar hasret giderdi.

15 Aralık 2021 Saat: 12:17
YDO mezunları, Balık Gününde buluştu
YDO mezunları, balık gününde buluştu

YDO mezunları, balık gününde buluştu

Balık Günü’nde İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ile beraber İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclis Başkanı Kapt. Salih Zeki Çakır, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Üyesi Kapt. Mustafa Can ve İstanbul Liman Başkanı Muhammet Erdoğan ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılım gösterdi.

Törende, mezuniyetlerinin 40, 50 ve 60’ıncı yılını kutlayanlara anı madalyaları da verildi. İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin dekanlığına ilk kez okul mezunu bir isim olan Prof. Dr. Özcan Arslan’ın atanması mutluklarını alkışla taçlandırdılar.  

1981 yılı mezunları adına Kapt. F. Yavuz Ulugün  konuşma yaptı

İlimizin önde gelen isimlerinden olan, tarihçi, yazar, KYÖD eski başkanı F.Yavuz Ulugün'ün  hitabet konuşması şöyle;

“Tarihe tanıklık ettik”

Bizler bu okulun kapısından gireli yaklaşık 45 sene olmuş. Dile kolay her birimiz bu ülkenin farklı yerlerinde, değişik seferinde, bambaşka kültürlere yönelmiş olarak bu okula ilk adımlarımızı attık. Bugün aradan geçen yıllara rağmen arkadaşlarımızla omuz omuza duruyoruz. 44 yıl boyunca her birimizin desteğiyle daha da sağlam bir dostluk oluştu. Okul yılı, staj yılı, deniz hayatı derken ticaret hayatı yollarımızın kesiştiği kavşaklarda bizleri bir arada tuttu. Bizim dönemin yaşadığı zorluk ve sıkıntılar bizlerin direncini artırdı, hayata hazırladı. Eğitim yıllarımızın son çeyreğinde gerçekleşen 1980 darbesi sonrası sivil eğitim veren okulumuz dikta rejimi tarafından askeri bir konuma sokulmaya çalışıldı. Huzurlarınızda bu delikanlılar okulumuzun tarihsel misyonuyla ayakta kalmasını sağlamaya katkı verdi. Bugün İTÜ çatısı altında eğitim öğretime devam eden bu güzide okulun bu noktaya gelmesinde şu anda karşınızda duran 60’lı yaşlarını yaşamakta olan bu topluluğun da elbette katkısı yadsınamaz.

“Büyüklerimizden devraldık”

Bizler büyüklerimizden devraldığımız gelenek ve görenekler içinde sadece okul yılı içinde görüşmekle sınırlı kalmayıp yıllar içerisinde gerek öğrenimine devam eden kardeşlerimize sahip çıkarak gerek genç mezunlarımıza iş olanağı sağlayarak, gerek sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü yer alarak gerek bakanlıkları bilgi ve birikimimizle yönlendirerek gerekse sektörün tüm paydaşlarına katkı yapacak misyonları üstlenerek bugünlere geldik. Gün geldi yaptıklarımızla gurur duyduk gün geldi dönem arkadaşlarımızın başarısını alkışladık. Gün geldi omuz omuza verip sorunları birlikte çözdük. Gün geldi okul arkadaşlarımıza ilaç olduk. 102 kişi ile başladığımız bu meşakkatli yolculukta kimi arkadaşlarımız aramızdan ayrılarak ebediyete intikal etti. Kapt. Ferit Acarlar, Kapt. Cumhur Esmer, Kapt. Yusuf Ziya Tür, Kapt. Ali Hamdi Bayraktaroğlu, Kapt. Erdem Sezgin, Kapt. Halit Meriç, Kap. Erkal Büyükdikmen,Kapt. Lütfü Oral, Kapt. Özer Avuz ve diğer arkadaşlarımızın ruhları şad olsun. Anıları içimizde hep yaşayacak. Bugün Türk denizlerinde, Kıyı Emniyeti’nde yaptıklarınızla, uluslararası gemilerdeki çalışmalarımızın kariyerlerini yavaş yavaş sonlandırıyor ve ağabeylerimizden devraldığımız ve geliştirdiğimiz dayanışma ruhumuzu genç kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz.

Denizciliğin çimentosuyuz

Bu konuda okulumuz mezunları günümüz deniz ticaretinin her noktasında öncü olarak katkı vermektedir. Birçok yeniliği ülkemize kazandırırken kimi zaman denizde çıkartılan engellere rağmen sektörel dayanışma ve paylaşım ruhunu bırakmadı. Denizcilik ve alt sektörlerinin yapıştırıcı çimentosu olduğumuzu söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Sevgili rektörüm 40 yıllık mezununuz olarak huzurunuzdayız ve ne zaman isterseniz okulumuz ve kardeşliğimiz için tüm tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız. Çok değerli kardeşlerimiz her birimize ulaşmak istediğinizde bize ulaşabilirsiniz. Ne  zaman isterseniz kapılarımız sizlere açık. Zamanı gelince de sizler bu görevleri üstleneceksiniz.

Çok değerli Türkiye Cumhuriyeti’nin Ulaştırma Bakanlığı temsilcileri. Bugün burada 40 yıl boyunca size uzattığımız eli bir kez daha uzatıyoruz. Bu yıllar içerisinde Türk denizciliğini bugünlere taşıyanlar olarak ne zaman isterseniz tecrübelerimiz becerimiz konusunda sizlere her konuda yardıma hazırız. Lütfen bu söylediklerimi not ediniz. Ve son söz; değerli ağabeylerimiz çocuklarımız veya torunlarımıza gelsin. Burası daha çok duyguların ifade edildiği bir durum. Bizden önce denize açılan eşlerinize. Yıllarınızı bizsiz geçiren çocuklarımıza, analarımıza babalarımıza ve torunlarımıza verdikleriniz destekler için bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Son olarak bugüne kadar bu yolda bizlere emek verenleri bir kez daha saygı ve şükranla anıyoruz. Yaşasın okulumuz yaşasın İTÜ Denizcilik Fakültesi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat