Özdilek

Güncel

Yavuz kaptan başkan adaylığını açıkladı

Nisan ayında yapılacak olan Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi seçimleri öncesi Yavuz Ulugün adaylığını açıkladı.

3 Mart 2018 Saat: 10:47
Yavuz kaptan başkan adaylığını açıkladı
Yavuz kaptan başkan adaylığını açıkladı

 Yapılacak olan Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi seçimleri öncesi F. Yavuz Ulugün adaylığını açıkladı. Ulugün yaptığı açıklamada Deniz Ticaret Odası’nda denizci bir başkanın görev yapması gerektiğini vurguladı.

İlimizde 6 yıldır temsilciliği bulunan Deniz Ticaret Odası’nın Kocaeli şubesi geçtiğimiz ay açıldı. Bunun üzerine ilk kongresi Nisan ayında yapılacak olan Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi başkanlık görevi için deneyimli kaptan F.Yavuz Ulugün adaylığını açıkladı. KYÖD Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda Melodi Gemi Acenteliği firması ortağı ve genel müdürü Ulugün, Kocaelilik ruhu ve denizci olmanın onuru içinde “Kocaeli-Yalova Denizciler Grubu” adı altında bir araya gelerek seçimlere aday olduğunu ifade etti.

Aday tanıtım toplantısında konuşan Yavuz Ulugün, “Şubenin kurulmasının ardından aday olmaya karar verdik. Bu bir gün de verilmiş bir karar değil. Kocaeli olarak varlığımızı gösterelim noktasında çalışmalar gerçekleştirdik. İstanbul merkezli odamızın Kocaeli şubesi kuruldu. Denizci firmalarımızın derdini anlatabileceği bir odası olsun düşüncesiyle çıktığımız bu yolda emin adımlarla yürüyoruz” şeklinde konuştu.

Gitsin baroya aday olsun

Deniz Ticaret Odası Kocaeli temsilciliği görevini yürüten ve seçimlere aday olan Avukat Vedat Doğusel ile ilgili konuşan Ulugün, “Eski temsilci arkadaşımız Kasım ayında yapılması planlanan seçimlerde bizlere “bu işin ehli sizlersiniz ben size yardımcı olurum” demişti. Sonra seçimlerde ertelendi. Bugün geldi. Bize bunu diyen arkadaş tekrar aday oldu. Kendisi avukat bize denizci başkan lazım. Eğer bir yere çok başkan olmak istiyorsa gitsin baroya aday olsun. Deniz Ticaret Odası’nda denizci bir başkan olması gerekmektedir. Benim adaylık sürecimde belirttiğim gibi ben 1 dönem için adayım. Çünkü genç arkadaşlara bırakacağız” ifadelerinde bulundu.

20 Kişilik meclis 5 kişilik yönetim seçilecek

Gelen sorular mecliste kimler olacak diye. Bizler mecliste eşit dağılım olsun istiyoruz. Kim olursa olsun denizle ilgili olacak. Denizle ilgili bir derdi olsun. Böyle bir yapı düşünüyoruz. 20 kişilik bir meclis seçilecek. Bu 20 kişilik meclisten de 5 kişilik yönetim kurulu üyesi seçilecek” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaptan F. Yavuz Ulugün kimdir

1956 İzmit doğumludur. 1967 İzmit Ulugazi İlkokulu, 1976 Galatasaray Lisesi, 1981 Yüksek Denizcilik Okulu mezunudur. Yerli ve yabancı gemilerde çalışmıştır. 1990-1996 yılları arasında Derince Limanında kılavuz kaptanlık yapmıştır. Denizcilik üzerine "Guide to Turkish Ports" ile "Kocaeli ve Çevresi Denizcilik Tarihi" adlı kitapları vardır. Bunun dışında yöre tarihi ile ilgili 14 kitabı ve birçok makalesi vardır. 1992 yılından bu yana Melodi Gemi Acenteliği Limited Şirketi ortağı ve Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Üç dönem İMEAK Deniz Ticaret Odası Acenteler Komitesinde ilimizi başarı ile temsil etmiştir.

Etiketler: Yavuz Ulugün,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat