Özdilek

Siyaset

Yakup Törk seçim kampanyasını doğduğu mahalleden başlattı

CHP’nin eski ilçe bakanı ve şimdi Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk; doğduğu mahallesinde yaptığı mitingde, “Herkesin siyasi tercihine saygılıyım. Biz birlikte Darıca’yı değiştirmeye adayız” dedi.

3 Aralık 2018 Saat: 23:24
Yakup Törk seçim kampanyasını doğduğu mahalleden başlattı
Yakup Törk seçim kampanyasını doğduğu mahalleden başlattı

Yakup Törk seçim kampanyasını doğduğu mahalleden başlattı

Yakup Törk seçim kampanyasını doğduğu mahalleden başlattı CHP’nin eski ilçe bakanı ve şimdi Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk; doğduğu mahallesinde yaptığı mitingde, “Herkesin siyasi tercihine saygılıyım. Biz birlikte Darıca’yı değiştirmeye adayız” dedi. detaylar haberimizde…

 

Darıca ilçesinde CHP’den aday adaylığını açıklayan ilk partili oldu

 

2019 yılının mart ayında gerçekleşecek yerel seçimine yönelik çalışmasına ilçe yöneticiliği ve ilçe başkanlığı dönemlerinde başlamıştı. Hayallerine adım adım yürüyen Törk, Darıca ilçesinde CHP’den aday adaylığını açıklayan ilk partili oldu. Partisi de uygun bularak Yakup Törk’ü CHP Darıca Belediye Başkan Adayı olarak ilan etti. Yakup Törk, seçim kampanyasını doğduğu mahallenin sokağında; Kazım Karabekir Mahallesi, Minare Sokakta başlattı.

 

Yakup Törk’ün mitinginde ilk konuşmayı CHP Darıca ilçe başkanı Gürer Yıldırım yaptı:

Gürer Yıldırım yaptığı kısa konuşmasında, katılımcılara vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür etti.  “İlçemizin partimizden belediye başkan adayımız Yakup Törk’ü belediye başkanı yapmak için her türlü olanaklarımızı seferber edeceğiz ve başkanımızı seçtireceğiz, kendisine başarılar diliyorum” dedi.

 

İlçe başkanının konuşmasının ardından Yakup Törk şunları söyledi:

 

 “Allah sizden razı olsun. Biz bu seçim boyunca birlikte çalışacağız, 31 Mart'a kadar buraya gelen herkesten bir söz istiyorum. Hep çalışacağız, daima çalışacağız. Bu mesele benim meselem değil, bu mesele bizim meselemiz. Mevcut yönetimden memnun değiliz. Darıca'da artık bir değişimin zamanı geldi. Bu değişim inşallah bizimle olacak. Bu değişimin ben sadece sembol ismiyim. Sadece CHP'lileri değil İYİ Partili, AK Parti, MHP'li, HDP'li, Saadet Partili isimleri de bu alanda görmek beni çok mutlu etti.

 

“Siyasi tercihlerinize saygı duyuyorum”

 

Bizim sahada gördüğümüz Darıca’mızın insanları bana soruyorlar; ‘Yakup Başkan biz nasıl siyasi partimizi değiştirip sana oy vereceğiz’ diye. Ben de onlara şu cevabı veriyorum: ‘Siyasi partinizi değiştirmenize gerek yok. Siyasi tercihlerinize saygı duyuyorum, mührü gördüğünüzde oyu bana verin, sizlerinde desteğiyle Darıca nasıl değişecek hep beraber göreceğiz.

“Ben burada doğdum, burada büyüdüm”

 

Partimizdeki büyüklerimizi bu alanda görüyorum, bu mücadeleye destek veren tüm büyüklerime teşekkür ediyorum. Ben burada doğdum, burada büyüdüm, buranın hamuru ile yoğruldum. 15 yıl önce Kocaeli Üniversitesi'nden mezun oldum. Artık tecrübeli sayılabilecek bir mühendis oldum. Dolayısıyla teknik bilgimizin de bize verdiği tecrübe ile gerçekten Darıca'nın iyi yönetilemediğini, sorunlarının çözülemediğini görüyoruz.

 

“10 yıl sonra Darıca’nın nüfusu 300 binin üzerine çıkacak”

 

30 yıldır Darıca'da aynı yollar aynı planlarla gidiyoruz. 10 yıl sonra Darıca’nın nüfusu 300 binin üzerine çıkacak. Buna göre bir planlama yapmak gerekiyor. Bu mesele artık Darıca'nın kaderini değiştirme meselesidir. Allah'ın izniyle bizim teknik kapasitemizle çalışma arkadaşlarımızla Darıca’lıları dinleyerek; önümüzdeki 30-40 yılı kapsayacak planlarla, gençlerimizin sokağa çıktığında kendilerini geliştirebilecekleri gençlik merkezleriyle Ve özellikle kadınlarımızın kendilerini rahat hissedebilecekleri kadın merkezlerinin yanısıra çocuklarımızın güvende olacakları kreş’ler açacağız.

 

“Belediyemizi bu güne taşıyan başkanlarımıza…”

 

Bir belediye başkanının görevi sadece yol yapmak değil. Vatandaşın derdini dinlemeli, vatandaşın gönlüne de girmeli. İyi gününde kötü gününde de yanında olmalı. Siz nasıl bir Darıca istiyorsanız, öyle bir Darıca'yı sizlerle beraber yaratacağız. Darıca’mızı mutlu ve güvenlik içinde yaşanabilir hale getireceğiz. Bundan önce belediye başkanlığı yapmış Zeki Bozkurt, Zihni Topçu, İbrahim Pehlivan ve Şükrü Karabacak bir şekilde adlarını Darıca'ya yazdırdılar. İyi ya da kötü şehrimize bir emek verdiler. Ama artık işi tesadüfe bırakmayacağız.

 

“Bu alanda Bin tane Yakup Törk görüyorum”

 

Darıca'nın sesi ve gücü olmaya talibiz. Çıkmış olduğumuz yol zor bir yol. Bu yol, bu kentte yeniden umutları yeşertecek. Önümüzde 4 ay var seçimlere. Bu 4 ay boyunca sizlerin çok yoğun bir desteğine ihtiyacımız var. Ben bu alanda Bin tane Yakup Törk görüyorum. Hep beraber el ele verip çalışarak bu seçimin galibi biz olacağız. Geride olduğumuzu biliyorum. Mevcut bir iktidar var, proje üretemeyen bir yönetim ile karşı karşıyayız.

 

“130 Milyon TL borcu kabul ediyorum”

 

Darıca'nın şuan da 130 Milyon TL borcu var. Bu borcu ben kabul ediyorum. Başkan olduğumda bu borcu ödeyeceğiz ve müthiş yatırımlarda yapacağız. Çünkü biz hevesliyiz.  Biz bu kente proje yapmak için geliyoruz. Bu emaneti, bu ruhsatı sizlerden istiyorum.”

 

Konuşmasını tamamladıktan sonra Yakup Törk; Ailesi, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan Aday adayları, Keramettin Gençtürk, Fahri Örengül; İl başkan yardımcısı Ali Yapa, İl kadın kolları başkanı Songül Kaya, Gebze ilçe başkanı Musa Yılmaz, Darıca ilçe başkanı Gürer Yıldırım; Çayırova belediye başkan aday adayı Selahattin Kaya ile birlikte katılımcıları selamladılar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat