Özdilek

Turizm

Veysel Kavrayan Mersin 6. Narenciye Festivali'ne Davetli

Mersin, bu sene 6'ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Mersin Narenciye Festivali'nin heyecanını yaşıyor. Gazeteci, Yazar Veysel Kavrayan'da bu heyecanı yerinde gözlemleyecek ve lezzet keşifleri yapacak.

15 Kasım 2018 Saat: 23:35
Veysel Kavrayan Mersin 6. Narenciye Festivaline Davetli
Veysel Kavrayan Mersin 6. Narenciye Festivali'ne Davetli

Mersin'de bu yıl 6'ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Mersin Narenciye Festivali daha büyük bir şekilde gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında Galatasaray Meydanı'nda sergilenecek olan uçak, helikopter, fener kulesi, ahtapot, viking gemisi, yel değirmeni gibi sabit figürlerin tonlarca narenciye ile süslenmesi sürerken, traktörlerin üzerine yerleştirilen portakal, limon ve greyfurt kaplı gitar, motosiklet, ahtopot ve zürafa gibi 10 farklı mobil figürle de festivalin kentteki tanıtımı yapılıyor.

'Mersin Narenciyedir, Narenciye Hayattır' sloganı ile 17-18 Kasım'da Galatasaray Meydanı'nda organize edilecek festivalin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu süsleme ekibinin helikopter, timsah, ahtapot, yel değirmeni gibi figürleri portakal, limon ve greyfurt ile süslemesi saatler alsa da ortaya çıkan sonuçlar oldukça güzel olmakta. Süslenen sabit figürlerin Galatasaray Meydanı'nda sergilenmesine başlanırken, traktör üzerine yerleştirilen mobil figürler ise şehir içinde oluşturulan kortejlerle Mersinlileri festivale davet ediyor. Organizasyon kapsamında 25 farklı ülkeden gösteri gruplarının ve narenciye alım heyetlerinin geleceği Mersin'de hem eğlencenin tadı çıkarılacak hem de narenciyenin ihracatı noktasında yeni pazarlara açılma imkanı bulunacak.

Festivale ilişkin bilgiler veren Mersin Ticaret Borsası (MTB) ve Narenciye Festivali İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir; "Mersin için önemli bir festival. Narenciye ile süslenmiş hem mobil hem de sabit figürlerimiz var. Türkiye'de ilk defa bir meyve süsleme aracı olarak kullanılıyor. Bir şenlik havası içinde geçecek. Bu festivalde emek, sanat, işgücü ve paylaşımlar, birliktelik, beraberlik var. Şehrin bütün katmanları bu festivale iştirak ediyorlar. Büyük kalabalıkla oluşacak kortejle Cumartesi günü saat 11.00'de Galatasaray Meydanı önünde açılışını yapacağız. Mersinlileri ve Türikye'de Mersin'i sevenleri buraya davet ediyoruz" dedi.

Organizasyonda Meksika, Slovenya, Letonya ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkeden misafirin ağırlanacağını dile getiren Özdemir; "Burada hep amatörler ile yola çıktık. Profesyonel sanatçıların arkasına saklanarak, festivalin arka plana itilmesini istemedik. Yaklaşık 25 ülkeden 700 civarında gösteri sanatçısı gelecek. Onlar da belki yurtdışına ilk defa çıkacaklar ve ilk defa Türkiye'de Mersin'e gelecekler. Bundaki amacımız, Mersin'in güler yüzünü onlarla birlikte tüm Türkiye'ye ve tüm dünyaya göstermek" diye konuştu.

İşte tüm bu kapsamda Gazeteci, Yazar Veysel Kavrayan, Mersin Ticaret Borsası'nın davetlisi olarak Mersin'de bulunacak. Bu heyecanı yerinde gözlemleme imkanı olacak olan Veysel Kavrayan kendisinin de heyecanlı olduğunu bildirdi. Veysel Kavrayan Mersin'e ait lezzetlerinde peşine düşecek. Ünlü şeflerle beraber ilk defa yapılacak olan narenciyeli yemeklerle workshoplarda yer alacak. 

Böyle çalışmaların sosyal, ticari, ekonomik, kültürel, sanatsal çok yönlü etkileri olduğu bilinmekte ve şehrin ekonomik ve kültürel kalkınmasında da oldukça önem arz etmektedir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat