Özdilek

İGF

"Verimliliğin yüzde 60'ı dijital teknolojiyle sağlanacak"

Türkiye’de ve dünyada dijital dönüşümün öneminin tartışıldığı konferansta gençlere önemli mesajlar veren Koç Holding Başkanı Ömer M. Koç, araştırmalara göre 2030 yılına kadar potansiyel verimlilik artışının yüzde 60’ın.

13 Ocak 2022 Saat: 15:05

Türkiye’de ve dünyada dijital dönüşümün öneminin tartışıldığı konferansta gençlere önemli mesajlar veren Koç Holding Başkanı Ömer M. Koç, araştırmalara göre 2030 yılına kadar potansiyel verimlilik artışının yüzde 60’ının dijital teknolojilerden kaynaklanacağını söyledi.

İSTANBUL (İGFA) -Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘Dijital Türkiye Konferansı’nda konuştu.

‘İkiz Dönüşüm’ oturumunda konuşan Ömer M. Koç, dijitalleşmenin küresel ekonomik büyümeyi sağlayan en önemli faktör haline geldiğine dikkati çekerek, "Dijitalleşme rekabetin oyun sahasını da genişletiyor; fikirleri hayata geçirirken ilk günden itibaren küresel düşünmek gerekiyor" dedi.

Değişimin hızına ayak uyduramayan şirketler ve profesyoneller için parlak bir geleceğin olmadığını ifade eden Koç, "Dijital dönüşümü kolaylaştıracak imkânları sağlayamayan ülkeleri de farklı bir akıbet beklemiyor. Ülke olarak geleceğe hazır olmamız gerekiyor. Dijital ve yeşil dönüşüm birbirinden bağımsız değil. Yeşil ve dijital dönüşümü birbirini tetikleyecek ve hızlandıracak iki ana akım olarak görmeliyiz" diye konuştu.

Türkiye'nin kısıtlı imkanlarla yetiştirdiği pırıl pırıl gençlerin giderek artan bir şekilde kazanımlarını ülkeye aktarmak yerine istikballerini yurt dışında arama gayretine düştüklerini görmenin üzücü olduğunu belirten Koç, "Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözünü aklımızdan çıkarmadan, gençlerimizi anlamak ve kendileri açısından hiç de kolay olmayan bu yolu neden tercih ettikleri üzerinde etraflıca düşünmek gerekiyor” dedi.  Koç, dijital ve yeşil dönüşümün birbirinden bağımsız olmadığını söyledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat