Özdilek

Güncel

Valilik şölene izin vermedi

Grevlerinin 120. gününde dayanışma şöleni düzenlemek isteyen Baldur işçilerine pandemi bahanesiyle izin verilmedi

21 Nisan 2021 Saat: 17:49
Valilik şölene izin vermedi
Valilik şölene izin vermedi

Valilik şölene izin vermedi

Grevlerinin 120. gününde dayanışma şöleni düzenlemek isteyen Baldur işçilerine pandemi bahanesiyle izin verilmedi

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bulunan Baldur Süspansiyon işçileri, grevlerinin 120. günü geride bıraktı. İşçilere destek için yapılmak istenen dayanışma şöleni, pandemi bahanesiyle yasağa takıldı. Birleşik Metal-İş Sendikası da fabrika önünde basın açıklaması yaptı.

Grev alanında gerçekleştirilmek istenen konser etkinliği, pandemi gerekçe gösterilerek yasaklandı. İşçilere destek için Baldur Süspansiyon önüne gelen sendika üyelerinin ve temsilcilerinin sadece basın açıklaması yapmasına izin verildi. Fabrika önünde bir araya gelen işçiler, "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın sınıf dayanışması" ve "Baldur işçisi yalnız değildir" sloganları attı. Açıklamaya Gebze Sendikalar Birliği üyesi sendikaların yanı sıra, Emek Partisi, SEP, DİP ve EHP de destek verdi.

"KONGRELERDE, CAMİ AVLULARINDA ŞOV YAPIYORLAR"

Grev alanında konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Baldur Süspansiyon işçilerinin aylardır işlerine geri dönmek için kararlı bir mücadele sürdürdüklerini belirterek valiliğin aldığı etkinlik yasağını eleştirdi. Gerçekleştirilecek konserin pandemi koşullarında yapılacağını hatırlatan Serdaroğlu, "Bugün burada önemli bir şölen yapacaktık. Sanatçı arkadaşlarımız bize moral verecekti ama her şeyi serbest bırakanlar bizim etkinliğimizi yasakladı. Türkiye'de ve Dünya'da büyük bir sorun var. Bu sorunlara karşı bir sorumluluğumuz var ve bu sorumluluğu olabildiğince de yerine getirmeye çalışıyoruz. Çeşitli bölgelerde yaptığımız etkinliklerde, basın açıklamalarında da kendi mantığımızda oluşturduğumuz o sorumluluklarımızı olabildiğince kurallara uygun bir şekilde yerine getiriyoruz. Elbette biz burada gösteriş yapmak için bir araya gelmiyoruz. Son zamanlarda kongrelerinde, cenazelerde ve bulabildikleri her yerde gösteriş yapmak için alanları, salonları, cami avlularını dolduranlar gibi yanlış içerisinde olmak istemiyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE NASIL OLSA MUZ CUMHURİYETİ"

İspanyalı patrona seslenen Serdardaoğlu, "Burada tırları getirip malları çıkartıyorlar. Yasadışı üretim yapıyorlar. Bu ülkenin hukuku bu işi seyrediyor. Böyle bir işveren, böyle bir ortamda neden sendikaya görüşsün? Türkiye nasıl olsa muz cumhuriyeti, gelip burada istediğini yaparsın. İspanya'da yapamazsın bunları. İşçiler 5 yıldır burada sendikası için uğraşıyor, 6 aydır da direniyor. Bizim görevimiz sadece ağlamak, dertlenmek değil. Bizim görevimiz bu yapılanlara karşı mücadele vermektir" dedi.

"DÜNKÜ CENAZEYİ NİYE YASAKLANMADIN?"

"Hazineyi boşalttılar, işsizlik sigortasını hortumladılar. Verecek paraları yok, nerede bu paralar? Neresinden tutsanız elinizde kalan bir yıl geride bıraktık" diyen Serdaroğlu, "Dünkü tarikat cenazesinin fotoğrafını gördünüz. İstanbul Valisi o cenazeyi neden yasaklanmadın? Sen neden sadece işçiler eylem yapmak istedikleri zaman yasak getiriyorsun? Bu ülkenin kararnameleri sadece işçiler için mi geçerli? 1 Mayıs bu ülkenin ve dünya işçi sınıfının en önemli günüdür. Geçen sene bütün dünyaya rezil oldular" tepkisinde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat