Özdilek

Siyaset

Uydurma 15 Temmuz belgesi hem gülünç hem de acemice

Uydurma 15 Temmuz belgesi Sözde '15 Temmuz' belgesi son günlerde elden ele dolaştırılıyor. Cumhurbaşkanlığı'ndan MİT'e gönderilen sözde belgede, darbe girişiminin tüm ayrıntıları planlanıyor.

4 Kasım 2018 Saat: 14:23
Uydurma 15 Temmuz belgesi hem gülünç hem de acemice
Uydurma 15 Temmuz belgesi hem gülünç hem de acemice

Uydurma 15 Temmuz belgesi hem gülünç hem de acemice
Uydurma 15 Temmuz belgesi Sözde '15 Temmuz' belgesi son günlerde elden ele dolaştırılıyor. Cumhurbaşkanlığı'ndan MİT'e gönderilen sözde belgede, darbe girişiminin tüm ayrıntıları planlanıyor. Uydurma 15 Temmuz belgesi detaylar haberimizde…
"Cumhurbaşkanı" imzalı sözde bir "15 Temmuz darbe planı"
Son günlerde "Cumhurbaşkanı" imzalı sözde bir "15 Temmuz darbe planı" belgesi yayılmaya başlandı. Özellikle sosyal medya ve Whatsapp gruplarında dolaştırılan ve darbe girişiminden yaklaşık 1 ay önce hazırlanmış gibi gösterilen 22 Haziran 2016 tarihli sözde belgeye göre, 15 Temmuz 2016'da gizli bir operasyon yapılacağı bildiriliyor.


“yeni kimlik ve pasaport hazırlanması da isteniyor”
Cumhurbaşkanlığı'ndan MİT'e gönderilmiş gibi gösterilen bu sözde belgede, darbe girişiminde rol alacak generallerin, göstermelik yargılamalar sonrası serbest bırakılarak yurt dışına çıkışlarının sağlanması talimatı veriliyor. Üstelik yeni kimlik ve pasaport hazırlanması da isteniyor! Generallerin yanı sıra Adil Öksüz ve Kemal Batmaz için de aynı prosedürün uygulanması talimatı veriliyor.
“Gülünç ve acemice hazırlanmış”
Belgeyi inceleyen üst düzey bürokrasi kaynakları, belgeyi "Gülünç ve acemice hazırlanmış" sözleriyle değerlendirdi. Kaynaklar, sözde belgenin, FETÖ'nün "15 Temmuz tiyatroydu" propagandasına taraftar bulabilmek için hazırlandığı görüşünde.
Üçok: “Fetö sahtekarlığı”
FETÖ’nün hedefi olan komutanlardan emekli Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, sahte belgeli kampanyayı şu ifadelerle değerlendirdi: “250 vatandaşımızın şehit olduğu 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü sahte belgeler düzenleyerek sorumluluktan kurtulacağını sanıyorsa büyük bir yanılgı içerisindedir. Yaptıkları her sahtekarlığın hesabını misli ile verecekler.”
Hacısalihoğlu: “Kontrollü darbe” yemi…
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu da sözde belgeyle ilgili şu ifadeleri kullandı: Sahtelikte, iftira da sınır tanımayan FETÖ’nün şer çırpınışları sürüyor. 15 Temmuz’a ilişkin hazırladıkları sahte belgeyle ‘kontrollü darbe’ tezini savunanlara yem atarak, kirlilikleriyle sonuç peşindeler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat