Özdilek

Siyaset

Usta, tüm köylerimiz Ekoköy olacak

Başiskele’nin köylerini gezen Millet İttifakı Başiskele Belediye Başkan adayı Rıza Güven Usta, tarım ve hayvancılık konusunda yapılan yanlış uygulamaların köylüyü bitirme noktasına getirdiğini söyledi.

8 Mart 2019 Saat: 10:58
Usta, tüm köylerimiz Ekoköy olacak
Usta, tüm köylerimiz Ekoköy olacak

Usta, tüm köylerimiz Ekoköy olacak

Başiskele’nin köylerini gezen Millet İttifakı Başiskele Belediye Başkan adayı Rıza Güven Usta, tarım ve hayvancılık konusunda yapılan yanlış uygulamaların köylüyü bitirme noktasına getirdiğini söyleyerek “Biz tüm köylerimize ekoköyler kuracağız. Tamamen yerli tohumlarla üretimi destekleyerek hem köylümüzün tekrar üretmesini hem de ürettiğini satabilmesini sağlayacağız. Böylelikle köy turizmini de canlandıracağız ”dedi.

Haber detayı

Millet İttifakı Başiskele Belediye Başkan adayı Rıza Güven Usta, Başiskele’ye bağlı köyleri ziyaret etti. Sabahın erken saatlerinde başlan ziyaret turuna İyi Parti İlçe Başkanı Ayşe Rüzgar ile kadın meclis üyeleri de katıldı. Usta, sırasıyla Başiskele’nin Cami Düzü, Serindere, Tepecik, Aksığın, Kazandere, Servetiye köylerini gezdi. Usta merkez mahallerinde olduğu gibi burada da ritüelini bozmadı ve tek tek evleri dolaştı. Oldukça sıcak karşılanan ikramlarla ağırlanan Usta, vatandaşlara broşür dağıttı ve hizmete talip olduğunu söyledi. Usta toprak demedi, çamur demedi köylerde gezilmedik nokta bırakmadı. Oldukça verimli gezen köy turundan köylünün destek sözünü alarak ayrıldı.

Korku imparatorluğunu yıkmaya geldik

Köy ziyaretlerinin ardından açıklama yapan Rıza güven Usta, “İnsanlarımız dertli. En çok da tarım ve hayvanlığın bitme noktasına gelmesinden yakınıyorlar. Geçinemediklerini söylüyorlar. Bu konuda bir dokundum bin ah işittim. Ancak bir şey daha var ki o içimi daha da acıttı. İnsanlar konuşmaya çekiniyorlar. “Köylü milletin efendisidir” anlayışı günümüz Türkiyesi’nde bitti. Köylümüz yalnız bırakıldı. Biz bu korku imparatorluğunu yıkmaya geldik” dedi. 

Köylerin doğasını bozdular  

Köylerle ilgili çok güzel projeleri olduğunu söyleyen Usta “Köylerimizin doğasını bozdular. Biz eko-köyler kurarak köylerimizin eski doğallığına kavuşmasını sağlayacağız. Köylü ürettiğimi satabilir miyim?” telaşında olmayacak. Bu şekilde köy turizmi de canlanacak” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat